ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Ζουμερή πορτοκαλόπιτα!

Ζουμερή πορτοκαλόπιτα!

Ένα γλυκό νόστιμο, υγιεινό με βασικό υλικό τον μεγάλο πρωταγωνιστή της εποχής: Το πορτοκάλι. Η συγκεκριμένη συνταγή υπόσχεται ένα αποτέλεσμα ζουμερό και απόλυτα λαχταριστό!

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας

300 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι

250 γραμμάρια βούτυρο Soft σε θερμοκρασία δωματίου

4 πορτοκάλια (το χυμό τους και ξύσμα από 2)

800 γραμμάρια ζάχαρη (600 γρ. για το σιρόπι και 200 γρ για το γλυκό)

3 αβγά

2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 λεμόνια και το ξύσμα

500-600 ml νερό

Εκτέλεση
Βγάζουμε τα φύλλα από το ψυγείο 1 ώρα περίπου νωρίτερα από την ώρα που θέλουμε να φτιάξουμε το γλυκό.

Τα ανοίγουμε ένα – ένα σε καθαρό πάγκο και τα αφήνουμε να «στεγνώσουν».

Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με 200 γρ. ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το χυμό από δυόμισι πορτοκάλια, ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεμένο στον χυμό πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε το εμίγμα καλά με σπάτουλα

Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο βούτυρο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα της πίτας .

Με ένα ψαλίδι κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φύλλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του ταψιού.

Περιμένουμε 5-10 λεπτά να μουλιάσουν τα φύλλα και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα το γλυκό μας.

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει καλά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βράζουμε για 8 λεπτά περίπου 600 γρ ζάχαρη και  600ml. νερό, το χυμό από ενάμισι πορτοκάλι, και ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι.

Περιχύνουμε το γλυκό μας με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. 

ΠΗΓΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.