ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Οι ζημιές από τον σεισμό των 6,1 ρίχτερ στην Κάσο

Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με κατοίκους του νησιού μας, μάς πληροφόρησαν ότι ο κύριος σεισμός της 16-4-2015 στις 21:07 ήταν αρκετά ισχυρός πράγμα που τους φόβισε, καθώς ακολούθησαν και άλλοι μετασεισμοί, χαμηλότερης εντάσεως 4,1 ρίχτερ μέχρι τις 5 το πρωί.

seismos zimies

Από τη μανία του κύριου σεισμού των 6,1 ρίχτερ, δεν παρατηρήθηκαν τραυματισμοί και σοβαρές ζημίες, εκτός από ορισμένα ετοιμόρροπα σπίτια που κατέρρευσαν στο Αρβανιτοχώρι  κ.α. όπως και στην περιοχή της Βλυχάς, που ήταν ο ιστορικός πυργόμυλος του Πελεγράτη, πίσω από το Κέντρο Νεότητας.

Φωτ. με την κατάρρευση του ιστορικού πυργόμυλου από τον χθεσινό σεισμό (16-4-2015)  των 6,1 ρίχτερ

Σύμβολο ελευθερίας για τους Κασιώτες από τον ξένο ζυγό.

Οι ζημιές από τον σεισμό των 6,1 ρίχτερ στην Κάσο2

O ιστορικός πυργόμυλος του Πελεγράτη την ημέρα του εορτασμού της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα, στιγμιότυπο από την έπαρση της Ελληνικής σημαίας 7-3-1948.

Να θυμήσουμε στους αναγνώστες μας ότι εκεί έγινε για πρώτη φορά η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας την ημέρα της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα. Το μνημείο αυτό, ο πυργόμυλος, δυστυχώς δεν κατάφερε να μείνει όρθιος και να αντέξει… Όπως δείχνει η φωτογραφία που δημοσιεύουμε τμήμα του κατέπεσε. Ελπίζουμε σύντομα στην αποκατάστασή του.

kasosnews.wordpress.com

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.