ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Υποτροφίες ύψους 300.000 δολαρίων σε ελληνικής καταγωγής φοιτητές από το Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων

Σε περίπου 300.000 δολάρια υπολογίζεται ότι έχουν ανέλθει οι υποτροφίες που έχουν όλα αυτά τα χρόνια διατεθεί από το Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, σε ελληνικής καταγωγής φοιτητές, αλλά και μαθητές ελληνοαμερικανικών απογευματινών σχολείων.

Αυτό ανέφερε ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Αλεξίου, στην περασμένη Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, στην πρώτη γενική συνέλευση της χρονιάς, όπου επιδόθηκαν 12 υποτροφίες ύψους 800 δολαρίων εκάστη, σε ισάριθμους ελληνικής καταγωγής φοιτητές κολεγίων. Οι υποτροφίες αυτές δίνονται κάθε χρόνο, ενώ τον Ιούνιο, στην τελευταία γενική συνέλευση πριν τις διακοπές, δίδονται οι υποτροφίες στους μαθητές των σχολείων.

Την εκδήλωση άνοιξε με ευχές προς όλα τα μέλη και τους καλεσμένους για το νέο έτος, ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Κίτσιος.

Στη συνέχεια ο π. Διονύσιος από τον Άγιο Δημήτριο Αστόριας ευλόγησε και έκοψε τη βασιλόπιτα (την κάνει κάθε χρόνο η κ. Ανδρούλα Χατζηαργυρού) με το χρυσό φλουρί να πηγαίνει στον Κώστα Ακτσόγλου.

Παραλαμβάνοντας την επιταγή, μαζί με ένα βιβλίο δώρο, με θέμα την μάχη των Θερμοπυλών, οι φοιτητές ευχαρίστησαν τους ιδιοκτήτες για την προσφορά τους προς την Ομογένεια και ιδίως το ενδιαφέρον προς τη νεολαία, την οποία ενθαρρύνουν με παρόμοιες ενέργειες.
Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν και γονείς μαθητών, καθώς και μέλη του συλλόγου Ιδιοκτητών.

Η Μαρία Ζολώτα, διευθύντρια του ελληνικού σχολείου της κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Μπρούκλιν, συνεχάρη το σύλλογο για την ενθάρρυνση προς τα παιδιά για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, αναγνωρίζοντας τους κόπους τους. Ενώ συνεχάρη τους μαθητές για τους χαιρετισμούς τους.

Ο Πίτερ Σταθάτος, του οποίο ο εγγονός Πίτερ Βασιλάκος βραβεύθηκε, δήλωσε υπερήφανος γιατί ως μέλος των ιδιοκτητών για χρόνια, ο σύλλογος προσπαθεί να προσφέρει στην Ομογένεια.

«Οι περισσότεροι από μας ήλθαμε λαθραίοι στην Αμερική», είπε.

Ο εγγονός του έρχεται από μικρός στο σύλλογο και είναι κάθε χρόνο εθελοντής στο Γεύμα της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Η Ειρήνη Σταθάτου – Βασιλάκου, προέτρεψε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά στο σύλλογο, να προσφέρουν εθελοντική δουλειά και να ακολουθούν το παράδειγμά τους.

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών υπό την ηγεσία σοβαρών ανθρώπων επιτελεί και επαγγελματικό και κοινωνικό έργο, είπε ο Ντίνος Ράλλης.

Αυτή η βραδιά είναι ξεχωριστή για το σύλλογο, ο οποίος προσφέρει στην Ομογένεια, είπε ο Γιώργος Σταυρουλάκης.

Συγχαρητήρια στους Ιδιοκτήτες οι οποίοι πρωτοστατούν σε προσφορά, όχι μόνο προς την Ομογένεια, αλλά και την ευρύτερη κοινότητα, έδωσε ο πρόεδρος της κοινότητας τους Αγίου Δημητρίου, Μανώλης Δρίτσας.

ΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΟΙ

Τις υποτροφίες έλαβαν οι:
Evangelos Efstathopoulos Baruch College
Irene Prentzas John Jay College
Marina Klappas Adelphi University
Yianni Amvrosiatos SUNY University, Purchase
Spyridoula Zolotas Fordham University
Nicholas Peter Vasilakos City College
Demetra Papadopoulos Baruch College
Alexander Petridis Hunter College
Alexandros Stefanidis St. John’s University
Helen Daoulas Hunter College
Stamatia Neofytou NY Institute of Technology
Michale Kyriakidis University of Massachusetts

Του Αποστόλη Ζουπανιώτη
Πηγή: GREEK NEWS

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.