ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Υπόθεση Μπεν: Στο σημείο που φυτεύτηκαν δέντρα μετά την εξαφάνιση του επικεντρώνονται οι έρευνες

Συνεχίζονται για 3η ημέρα οι έρευνες της Βρετανικής αστυνομίας στη Κω με σκοπό να ανακαλύψουν τι συνέβη στον μικρό Μπεν Νίνταμ που εξαφανίστηκε πριν από 25 χρόνια.

Οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στο σημείο που φυτεύτηκαν δέντρα μετά την εξαφάνιση του μικρού αγοριού, ενώ παράλληλα εξετάζονται τα οστά αλλά και οι ίνες υφάσματος που ανακαλύφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Στο πλευρό της Βρετανικής αστυνομίας κι ένα κλιμάκιο ειδικών ερευνητών, που εργάστηκαν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Στόχος τους αφενός να διαπιστώσουν αν τα κομμάτια από ύφασμα που βρέθηκαν την Τρίτη ανήκουν στα ρούχα που φορούσε πριν από 25 χρόνια ο Μπεν και αφετέρου να βοηθήσουν στην έρευνα των οστών που εντοπίζονται κατά τη διάρκεια των ανασκαφών.

Όσον αφορά το σημείο στο οποίο φυτεύτηκε δέντρο μετά την εξαφάνιση του μικρού αγοριού το 1991, οι αστυνομικοί εντόπισαν το δέντρο συγκρίνοντας τις φωτογραφίες των τελευταίων 25 ετών, από τότε, δηλαδή, που χάθηκαν τα ίχνη του Μπεν στην Κω.

Το προηγούμενο 24ωρο οι αστυνομικοί βρήκαν κομμάτια υφάσματος ανοιχτού χρώματος, με το μεγαλύτερο να είναι διαστάσεων 15Χ15 εκατοστών. Σημειώνεται ότι την ημέρα της εξαφάνισης του ο Μπεν φορούσε ένα λευκό μπλουζάκι.

Οι έρευνες συνεχίζονται στο χωράφι που υπέδειξε στους Βρετανούς αστυνομικούς ο μάρτυρας-κλειδί και φίλος του κ. Μπάρκα που χειριζόταν στον ίδιο χώρο, πριν από 25 χρόνια τον εκσκαφέα που εικάζεται ότι χτύπησε θανάσιμα το νήπιο. 

Μπορεί τα ευρήματα να ήταν αρκετά όμως αυτό δεν σημαίνει κι απαραίτητα πως θα ρίξουν φως στην υπόθεση καθώς από τη μία τα περισσότερα από τα οστά που στάλθηκαν για εργαστηριακό έλεγχο πιθανολογείται ότι δεν προέρχονται από άνθρωπο αλλά από ζώα ενώ από την άλλη το κομμάτι υφάσματος που βρέθηκε φαντάζει αδύνατο να ανήκει στο μπλουζάκι που φορούσε ο Μπεν λίγο πριν την εξαφάνισή του καθώς με το πέρασμα των χρόνων θα είχε υποστεί σημαντική αλλοίωση. 

Την ίδια ώρα με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις εξελίξεις η Κέρι, μητέρα του Μπεν, που από την πρώτη κιόλας ημέρα των ερευνών έγινε γνωστό πως οι έμπειροι Βρετανοί ερευνητές της έχουν πει να «προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο», γεγονός που δείχνει ότι εκτιμούν πως ίσως το χωράφι να κρύβει την απάντηση που κανείς δεν κατάφερε να δώσει από το 1991 μέχρι και σήμερα.

Το κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας που βρίσκεται στην Κω αποτελείται από 19 ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι θα συλλέξουν από το πρώτο χωράφι που τους υπέδειξε ο μάρτυρας στοιχεία προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση της μεγαλύτερης εξαφάνισης που έχει καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γι’ αυτό το λόγο θα χρειαστούν περίπου 10 με 12 ημέρες. Αν οι έρευνες αποδειχτούν άκαρπες τότε οι ανασκαφές θα συνεχιστούν στο δεύτερο χωράφι, στο σημείο δηλαδή που έκανε εργασίες ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.