ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Υποστηρικτικές ενέργειες του Δήμου Πατμίων προς το Τμήμα Στίβου του Α.Σ. Ξάνθος ο Πάτμιος

Ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου της Πάτμου κου Γρηγόρη Στάϊκου, προς την ΕΑΣ ΣΕΆΣ Δωδεκανήσου, και με τη παρουσία του νέου προέδρου του Α.Σ. ΞΑΝΘΟΣ  Ο ΠΑΤΜΙΟΣ  κ. Νικολάου  Μίχα, του υπεύθυνου για το τμήμα στίβου κου Μπάμπη Αγγελακόπουλου,  Δημοτικών Συμβούλων και  μελών του Αθλητικού Σωματείου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού το βράδυ της Δευτέρας 09/11.

Από πλευράς της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ βρέθηκαν στο νησί, από το μεσημέρι της Δευτέρας οι Μιχάλης Παυλούς,  Διοικητικό μέλος της ΕΑΣ και του Κεντρικού ΣΕΓΑΣ και ο Τεχν. Σύμβουλος κος Γιώργος Μιχαλάκης.
Οι προσκεκλημένοι, συνοδευόμενοι από δημοτικούς συμβούλους και μέλη του αθλητικού σωματείου, επισκέφθηκαν αθλητικούς χώρους και εκτάσεις που ανήκουν στο Δήμο ή έχουν παραχωρηθεί σ’ αυτόν, με σκοπό να βρεθεί κατάλληλη έκταση για τη κατασκευή ενός σταδίου με στιβικές εγκαταστάσεις στο νησί, αφού είναι το μοναδικό νησί με σωματείο στίβου που στερείται σταδίου με στίβο στη Δωδεκάνησο.
Τελικά, και μετά από επισκέψεις σε αρκετές περιοχές του νησιού, με τη συνοδεία και της μηχανικού του Δήμου κας Μαργαρίτας Ασωνίτη   σε αρκετές από αυτές,  κατέληξαν σε μια  έκταση στη περιοχή Μελόι.
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να συγκεντρώσει όλα τα σχετικά έγγραφα( στρέμματα-ιδιοκτησιακό καθεστώς-τοπογραφικό-κλπ) και η ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου θα μεριμνήσει για τη μελέτη του σταδίου.
Νωρίτερα, και προκειμένου να εξυπηρετούνται προπονητικά οι αθλητές του Αθλητικού  Σωματείου, επισκέφθηκαν το χώρο όπου παλαιότερα (επί ιταλοκρατίας) υπήρχε ένα μικρό στάδιο – προπονητήριο, για να διαπιστώσουν κατά πόσο μπορούν να χρησιμοποιούν έστω κάποιες εναπομείνουσες  εγκαταστάσεις, αφού ένα μέρος έχει αξιοποιηθεί για τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 και γηπέδου μπάσκετ.
Τελικά αποφασίσθηκε να αναλάβει ο Δήμος την ανάδειξη των εναπομεινουσών εγκαταστάσεων (στίβος περιμετρικά – σκάμμα αλμάτων) και τη κατασκευή βαλβίδας σφαιροβολίας, καθώς και τη προμήθεια αθλητικών οργάνων και μέσων για τη χρήση τους από τους αθλητές και αθλήτριες του Αθλητικού Σωματείου.
Η  ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου εκφράζει τη βεβαιότητα, ότι με βάση τις προθέσεις του Δήμου και τον ενθουσιασμό των ανθρώπων που πλαισιώνουν το Αθλητικό Σωματείο  σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκτήσει και η Πάτμος ένα στάδιο, προσφορά στη νεολαία του  νησιού της περιοχής μας και παράλληλα ικανό να δεχτεί αθλητικές εκδηλώσεις περιφερειακού, τουλάχιστον, χαρακτήρα.                           

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.