ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η…υποσημείωση από FIFA–UEFA και η άμεση εφαρμογή του νόμου

UEFA και η FIFA έστειλαν κοινή επιστολή στην ΕΠΟ, όπου αποσαφηνίστηκε πως δεν υπάρχει κίνδυνος ποδοσφαιρικού Grexit για την χώρα μας, αφού αποδέχτηκαν το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, όπως αυτό ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, οι δυο Ομοσπονδίες σημειώνουν πως “…κάθε περαιτέρω απόπειρα υπονόμευσης των νόμιμων αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα αντιμετωπιστεί με ισχυρή αντίσταση”.

Αναλυτικά η επιστολή, που υπογράφεται από τους γραμματείς της FIFA Ζερόμ Βάλκε και της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο:

«Αγαπητέ κ. Κοντονή,

Επιβεβαιώνουμε παραλαβή της επιστολής σας με ημερομηνία 8 Μαΐου 2015 με την οποία αποστείλατε στη FIFA και την UEFA αντίγραφο στην Ελληνική γλώσσα του προαναφερόμενου νόμου, όπως τελικά υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και μία μετάφραση στα Αγγλικά του Άρθρου 5 και Άρθρου 15 παρ.2.

FIFA και η UEFA θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του νέου νόμου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ανεξαρτησία της ΕΠΟ

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι στην τελική εκδοχή του νόμου φαίνεται να λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις που προηγουμένως έγιναν από την FIFA και την UEFA. Συγχρόνως, και προς αποφυγή αμφιβολιών, θα επαναλάβουμε ότι κάθε περαιτέρω απόπειρα υπονόμευσης των νόμιμων αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα αντιμετωπιστεί με ισχυρή αντίσταση από τη FIFA και την UEFA.

Σχετικώς, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η FIFA και η UEFA θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του νέου νόμου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ανεξαρτησία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας διατηρείται σε κάθε χρονική στιγμή και σε συμφωνία με τις αντίστοιχες διατάξεις των Καταστατικών της FIFA και της UEFA.

Σας ευχαριστούμε που λάβατε υπόψη σας τα παραπάνω και για τη συνεργασία σας σε αυτή τη διαδικασία».

Κοντονής: Καμία αμφισβήτηση από UEFA–FIFA για τον αθλητικό νόμο

Μετά και απ’ αυτή την εξέλιξη, ο Σταύρος Κοντονής -με μια μικρή δήλωσή του- ανέφερε πως το νομοσχέδιο δεν αμφισβητείται και προειδοποίησε πως θα τεθεί άμεσα προς εφαρμογή και προς πάσα κατεύθυνση.

“Όπως είχα δηλώσει και χθες, μετά και την κοινή επιστολή UEFA – FIFA που παραλάβαμε σήμερα, επιβεβαιώνεται, με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν υφίσταται η παραμικρή αμφισβήτηση ή επιφύλαξη για κανένα απολύτως σημείο του πρόσφατου αθλητικού νόμου, ο οποίος βεβαίως θα εφαρμοσθεί άμεσα και προς πάσα κατεύθυνση”, η δήλωση του υφυπουργού αθλητισμού.

newsit.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.