ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Υποκλοπή στοιχείων εκατομμυρίων χρηστών αναμένεται να επιβεβαιώσει η Yahoo

Αλλεπάλληλα δημοσιεύματα από τη Σίλικον Βάλεϊ προμηνύουν ότι η Yahoo Inc. -υπό πώληση στην αμερικανική εταιρεία επικοινωνιών Verizon- αναμένεται εντός της εβδομάδας να επιβεβαιώσει ότι οι ισχυρισμοί του χάκερ “Peace” ήταν αληθινοί: αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες δεν είναι οι μόνοι που έχουν τα στοιχεία για την είσοδό τους στις υπηρεσίες της και ενδεχομένως και σε αυτές τρίτων, εάν μπαίνουν με το ίδιο login/password.

Χάκερς αλλά και ιστότοποι γράφουν για την επικείμενη επιβεβαίωση από την εταιρεία που βρίσκεται εν μέσω της διαδικασίας πώλησης στην Verizon αντί 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συνηγορώντας προς αυτή την κατεύθυνση, πλήθος χρηστών το Σεπτέμβριο αναφέρονται σε αλλεπάλληλες προσπάθειες μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στον συχνά εγκαταλελειμμένο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διατηρούν στο Yahoo Mail.

Νωρίτερα το καλοκαίρι, η εταιρεία είχε κάνει γνωστό ότι διερευνά τον ισχυρισμό αγνώστου ο οποίος φέρεται να υπέκλεψε και να διαθέτει online τα στοιχεία 200 εκατομμυρίων λογαριασμών. Συγκεκριμένα, η Yahoo παραδέχτηκε ότι γνώριζε πως χάκερ που εμφανίζεται με το ψευδώνυμο Peace πουλάει τα στοιχεία αυτά -«από το 2012»- αντί 1.800 δολαρίων στο Real Deal marketplace στο λεγόμενο Dark Web. Στον Peace αποδίδεται επίσης η διάθεση και η πώληση εκατομμυρίων λογαριασμών από το LinkedIn και το MySpace.

Εάν η είδηση επιβεβαιωθεί, τότε οι χρήστες που χρησιμοποιούν τον ίδιο συνδυασμό login/password που χρησιμοποιούσαν στο Yahoo σε διαφορετικές υπηρεσίες (στο ενδεχομένως νεότερο e-mail account, στο Facebook και αλλού) ενδέχεται να έχουν ανεπιθύμητες «επισκέψεις». Παράλληλα όμως, η διαδικασία της εξαγοράς μπορεί να μην ολοκληρωθεί όπως προβλεπόταν, αφού οι επενδυτές θα πρέπει να συνεκτιμήσουν την έκταση της ευθύνης που θα τους βαρύνει, η οποία μπορεί να πλησιάζει το τίμημα της εξαγοράς, εκτιμά το ReCode.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.