ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Υποβιβάστηκε στην Β’ εθνική στο μπάσκετ ο Πανιώνιος

Εχει γράψει χρυσές σελίδες σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά τα τραγικά λάθη των διοικήσεων του τον έφεραν στην Β’ εθνική.

Ο Πανιώνιος μετά από μακροχρόνια παρουσία στα σαλόνια της Α1 μπάσκετ, ενημέρωσε σήμερα την ΕΟΚ ότι αδυνατεί να συμμετάσχει στην Α2 μετά τον περσινό του υποβιβασμό. Ετσι, οδηγείται στην Β’ εθνική, την 3η κατηγορία στο μπάσκετ και την πρώτη ερασιτεχνική. Ενα δρόμο που πρόσφατα πήραν ΑΕΚ και Ηρακλής για να… καθαρίσουν από τα χρέη τους.

Στην ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης ανέφερε: «Τα λόγια του Μαΐου δεν έγιναν πράξεις έως την 14η του Σεπτέμβρη και ως εκ τούτου, μπροστά στον κίνδυνο να εξαφανιστεί ο Πανιώνιος από τον μπασκετικό χάρτη, ο Ερασιτέχνης Πανιώνιος αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία συγκρότησης Επιτροπής Σωτηρίας, με σκοπό η ομάδα να μετάσχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ανδρών, την αγωνιστική περίοδο 2015-16.

Οι δεσμεύσεις του Χάρη Σταμούλη, σύμφωνα με τις οποίες η ΚΑΕ Πανιώνιος θα ήταν σε θέση να μετάσχει -δίχως προβλήματα- στην Α2 Ανδρών, δεν έγιναν πραγματικότητα, η προθεσμία για την κατάθεση της φακέλου συμμετοχής στην Α2 παρήλθε και μολονότι η ΕΕΑ έδωσε παράταση (έως την ερχόμενη Πέμπτη 17/9), δεν προέκυψε κάποια εξέλιξη που να επιτρέπει την αισιοδοξία πως έστω και αργά, θα βρεθεί βιώσιμη λύση.

Για αυτό και ο Πανιώνιος ΑΣ προχώρησε άμεσα σε συγκρότηση Επιτροπής Σωτηρίας που έθεσε ως βασική προτεραιότητα τη συμμετοχή της ομάδας στη Β’ Εθνική, διότι ουδείς σώφρων άνθρωπος θα δεχόταν να αναλάβει την ΚΑΕ, με τα δεδομένα οικονομικά προβλήματα και το άδειο ρόστερ.

Σε σημερινή επικοινωνία με τον κ. Σταμούλη, ο τελευταίος δήλωσε για πρώτη φορά πως η ΚΑΕ αδυνατεί να διατηρήσει την ομάδα στην Α2 κατηγορία και αμέσως ενημερώθηκε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης».

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.