ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Υπέροχα σουβλάκια κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

1 πακέτο μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα

1 ΓΕΜΑΤΗ κ. σούπας κάρυ

1 κ. σούπας μέλι

ελαιόλαδο

χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ ή λεμόνι

δεντρολίβανο

1 κύβο MAGGI ζωμό κότας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα μουτάκια σε 3 – 4 κομμάτια το κάθε ένα. Στο μπλέντερ χτυπάω τα υλικά για τη μαρινάδα (κάρυ, μέλι, ελαιόλαδο, ξύσμα και χυμό).

Με ένα μαχαιράκι βγάζω τη φλούδα από το κάθε κλαδάκι του δεντρολίβανου ώστε να καθαρίσει και να γίνει όμορφο. Με ένα ψαλίδι κάνω μυτερή την κάτω άκρη τους.

Αλείφω τα κομματάκια του κρέατος με τη μαρινάδα και περνάω τα κομματάκια προσεκτικά στα κλαδάκια. Καλό θα είναι να “γυρίσω” την κάτω άκρη τους προς τα μέσα ώστε να μην προεξέχει και να φαίνονται ακόμα πιο όμορφα τα σουβλάκια μας.

Περνάω τα σουβλάκια από καυτό τηγάνι χωρίς λάδι για να πάρουν καλό χρώμα γύρω γύρω.

Έχω ανάψει το φούρνο στους 180 βαθμούς και τελειώνω το ψήσιμό τους εκεί ψήνοντάς τα για 15 – 25 λεπτά ανάλογα πόσο τα είχαμε ψήσει στο τηγάνι.

Σερβίρω με σαλάτα και μια σάλτσα με μαγιονέζα και κάρυ.

 newmommy.gr/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.