ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Υπερόχα σκίτσα μας υπενθυμίζουν γιατί οι έγκυες έχουν ανάγκη τη θέση μας περισσότερο απ” ότι εμείς

Στη Κίνα ένας ταλαντούχος γραφίστας, ο Shiyang He, δημιούργησε μια σειρά από 3D εικόνες για διαφημιστικούς σκοπούς, με μήνυμα που περνάει αμέσως στο μυαλό μας και μας υπενθυμίζει κάτι πολύ σημαντικό: «Δώσε τη θέση σου στην έγκυο«!

Το σύνθημα που γράφει είναι: «Δώσε τη θέση σου σε κάποιον που κουβαλάει κάτι πιο σημαντικό«. Και όπως θα δείτε και στα σκίτσα η έγκυος γυναίκα είναι αυτή που κουβαλάει το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο.

15

Όσο κουρασμένοι και αν είμαστε, όσο και αν παλέψαμε για να βρούμε μια θέση σε κάποιο λεωφορείο ή άλλο μέσο, σίγουρα η κατάστασή μας και οι αντοχές μας δεν συγκρίνονται με εκείνες της εγκύου. Έτσι αυτά τα σκίτσα παροτρύνουν τους ανθρώπους να παραχωρήσουν τη θέση τους σε έγκυες γυναίκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς (και όχι μόνο θα έλεγα εγώ). Είναι ευγενικό, είναι απαραίτητο και επίσης μας δίνει έξτρα πόντους για καλό κάρμα!

 

16

Η κινέζικη εταιρία γάλακτος Yili Milk για λογαριασμό της οποίας έγιναν οι διαφημιστικές 3D εικόνες, σκέφτηκε αυτό τον τρόπο για να ξεχαστούν τα σκάνδαλα που ξέσπασαν με το μολυσμένο βρεφικό γάλα που προώθησαν στην αγορά. Αν και αθέμιτος ο λόγος που δημιούργησαν αυτές τις εικόνες, υπάρχει ένα σωστό μήνυμα.

17

Προσωπικά όσες φορές μπήκα έγκυος σε μέσα μαζικής μεταφοράς πάντα κάποιος μου προσέφερε τη θέση του. Όμως έχω αγνοηθεί επιδεικτικά με την κοιλιά τούρλα σε άλλες περιπτώσεις όπως σε ουρές στο σούπερ μάρκετ, σε τράπεζες, σε δημόσιες υπηρεσίες. Και όλες γνωρίζουμε πόσο επίπονο, έως και επικίνδυνο είναι να στέκεται μια έγκυος όρθια για πολύ ώρα.

Δε θα σου πω να προσφέρεις τη θέση σου σε μια έγκυο, σε μια μαμά που έχει μικρό παιδάκι ή σε έναν άνθρωπο με δυσκολία στην κίνηση, γιατί είμαι σίγουρη ότι το κάνεις. Ακόμη και αν είσαι όρθια όμως παρότρυνε τους άλλους να το κάνουν, με χαμόγελο πάντα. 

Εσένα πως σου συμπεριφέρθηκαν στα μέσα μαζικής μεταφοράς όσο ήσουν έγκυος;

e-mama.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.