ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Υπέρβαρες γυναίκες ποζάρουν στο φακό και στέλνουν το δικό τους μήνυμα (φωτό)

«Κάθε γυναίκα είναι όμορφη και αισθησιακή, ανεξάρτητα από το βάρος της». Αυτό σκέφτηκε η φωτογράφος Μαριάνα Γκοντόι και δημιούργησε μία σειρά από πορτρέτα γυναικών με παραπανίσια κιλά, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να επανακαθορίσει την έννοια του λίπους.

Έμπνευση για την φωτογράφο να δημιουργήσει τη σειρά «Empoderarte-Me» ήταν μία φίλη της και την έκανε με σκοπό να δείξει ότι το να «είναι υγιής δεν έχει να κάνει με τα κιλά σου» και κάλεσε γυναίκες με παραπανίσια κιλά πρόθυμες να φωτογραφηθούν με εσώρουχα. Μετά την δημοσίευση των πρώτων φωτογραφιών στο διαδίκτυο όλο και περισσότερες γυναίκες εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν στην καμπάνια.

tumblr_ntnm6iWLp81utgteho2_1280

Η Γκοντόι υποστηρίζει ότι δουλεύει για να καταπολεμήσει την αντίληψη που επικρατεί ότι τα υπέρβαρα άτομα δεν είναι υγιή και ελκυστικά και για να ενισχύσει αυτήν την άποψη πολλές από τις γυναίκες που έχουν φωτογραφηθεί έγραψαν ανάλογα συνθήματα πάνω στα σώματά τους.

tumblr_ntayo4RcSO1utgteho1_500

«Αυτό που οι άνθρωποι χαρακτηρίζουν ως ομορφιά είναι κάτι το υποκειμενικό… Θέλω οι άνθρωποι να δουν ότι κάθε γυναίκα είναι όμορφη και αισθησιακή ανεξάρτητα από τα κιλά της» δήλωσε στο Cosmopolitan.

tumblr_ntayebhGcD1utgteho2_1280Η 22χρονη φωτογράφος ήθελε να φωτογραφίσει τα μοντέλα της με τα εσώρουχά τους, ακριβώς για να αποδείξει ότι και το λίπος μπορεί να είναι όμορφο. «Επέλεξα να φωτογραφίσω τις γυναίκες με εσώρουχα γιατί είναι λίγες οι απεικονίσεις γυναικών με λίπος που φοράνε εσώρουχα. Είναι μία μορφή διαμαρτυρίας και αποδοχής», επισήμανε. Πρόσθεσε ακόμα ότι «μεγάλωσα μαθαίνοντας ότι το να είναι κάποιος χοντρός είναι προσβολή, αλλά θέλω να δείξω ακριβώς το αντίθετο. Θέλω να δείξω ότι μπορείς να είσαι όμορφος και με τα παραπάνω κιλά. Οι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε προκατειλημμένοι με τα υπέρβαρα άτομα».tumblr_nrrabva7Ap1utgteho3_1280tumblr_nrr9gjwT7F1utgteho1_1280tumblr_nrr9tnSiJs1utgteho2_1280tumblr_nrr99cRyxB1utgteho4_1280tumblr_nov9ta3DID1utgteho4_1280

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.