ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Χταπόδι ξυδάτο

Χταπόδι ξυδάτο

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 χταπόδι μεγάλο
  • 1 φλιτζάνι ξίδι
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • Αλάτι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Το χταπόδι που θα αγοράσετε πρέπει να είναι καλά χτυπημένο.
  2. Πλένετε καλά το χταπόδι και το βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα με ελάχιστο νερό, ξίδι και αλάτι.
  3. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει καλά.
  4. Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει και βγάζετε την πέτσα του να μείνει λευκό. Το κόβετε σε φέτες, το βάζετε σε πιατέλα και το περιχύνετε με λαδορίγανη.

ΠΗΓΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.