ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Χρήστος Ευστρατίου – Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

Είναι από τους ανθρώπους που αποφεύγουν τα πολλά λόγια και προτιμάνε περισσότερο τα έργα. Ο Χρήστος Ευστρατίου, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας και Πολιτικός Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εμπορίου Νοτίου Αιγαίου, ανάμεσα σε τηλέφωνα-αιτήματα πολιτών και φορέων, μας έδωσε μία μίνι συνέντευξη:

Είστε ο άνθρωπος της πρώτης γραμμής. Πολλές φορές πραγματοποιώντας διάφορες; Εργασίες που δεν γνωρίζει ο κόσμος. Εσείς ζητήσατε τα καθήκοντα αυτά ή σας όρισε ο Περιφερειάρχης από μόνος του;

Ο Περιφερειάρχης με εμπιστεύθηκε σε αυτή την καίρια θέση ως εντεταλμένος επιχειρησιακής ετοιμότητας. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι το οποίο έχει να κάνει με πάρα πολλές δράσεις που αφορούν την καθημερινότητα αλλά και την ασφάλεια των πολιτών. Δράσεις για την πολιτική προστασία, πρόληψη και συντονισμός σε φυσικές καταστροφές όπως φωτιά πλημμύρες, κατολισθήσεις κλπ.

Πόσες ώρες την ημέρα ασχολείσαι περίπου αν και άμισθος απ’ότι γνωρίζουμε;

Δεν υπάρχει ωράριο, το τηλέφωνο είναι 24 ώρες το 24ωρο ανοιχτό για οτιδήποτε συμβεί για άμεση κινητοποίηση και λύση του προβλήματος.

Πως είναι η συνεργασία του δύσκολου τμήματος που ηγείσαι με τους υπόλοιπους φορείς όπως είναι ο Δήμος, η Πυροσβεστική κ.α.;

Υπάρχει μία καλή συνεργασία με όλους τους φορείς. Προσπαθούμε και βοηθάμε όπου μπορούμε και σε πολλές των περιπτώσεων κάνουμε πράγματα που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες μας για το καλό των πολιτών. Αυτό που προέχει και γι’αυτό άλλωστε είμαστε εδώ είναι να εξυπηρετούμε τον πολίτη και μόνο αυτόν.

Πως ήταν η κατάσταση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όταν ανέλαβες αυτό το πόστο και πως έχει διαμορφωθεί από τον ορισμό σου και μετά;

Για να λέμε τα πράγματα ως έχουν γιατί έχω μάθει στην ζωή μου να μιλάω ξεκάθαρα, η κατάσταση ήταν απογοητευτική. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα. Αποθήκες διαλυμένες, αυτοκίνητα εγκαταλελειμμένα, αυτοκίνητα που δεν είχαν κάνει σέρβις, μηχανήματα έργων αφημένα στην τύχη τους ασυντήρητα κ.α. Τώρα πιστεύω ότι είμαστε σε μία πάρα πολύ καλή κατάσταση. Υπάρχουν βιβλία που ενημερώνονται για την συντήρηση των οχημάτων, οι αποθήκες είναι τακτοποιημένες και όπως πρέπει και μπήκε μία τάξη.

Βλέπουμε στα social media ότι σε καλούν ακόμα και δημοτικοί άρχοντες για να κάνεις εργασίες σε εγκαταστάσεις που ανήκουν στον Δήμο όπως καθαρισμοί σχολείων, καθαρισμοί γηπέδων, γέμισμα δεξαμενών νερού κ.α.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μία πάρα πολύ σχέση με τους προέδρους των Κοινοτήτων και όπου μας ζητηθεί και όπου μπορούμε, προσπαθούμε να βοηθήσουμε για το καλό του κόσμου και στο να απολαμβάνουνε τις υπηρεσίες που δικαιούνται.

Εκτός των ανωτέρω είστε και Πολιτικός Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εμπορίου Νοτίου Αιγαίου. Πώς είναι η κατάσταση εκεί;

Είναι μία υπηρεσία που ασχολείται με ένα πλήθος αντικειμένων όπως τις Ανώνυμες  Εταιρείες, ελέγχους τιμών, άδειες πλανόδιων. Η αλήθεια είναι ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας όπως όλοι γνωρίζετε είναι υποστελεχωμένες και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε με υπερβάλλοντα ζήλο οι εναπομείναντες υπάλληλοι της Υπηρεσίας.

 

Ο Χρήστος Ευστρατίου είναι επιχειρηματίας (Υιοί Ευστρατίου – Εθν. Αντίστασης 66), παντρεμένος με δύο παιδιά.

 

 

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.