ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Google Play: Χιλιάδες εγκαταστάσεις πλαστών εφαρμογών για το Minecraft

Οι ψεύτικες εφαρμογές, που παρουσιάζονται ως cheat για το δημοφιλέςπαιχνίδι Minecraft, έχουν εγκατασταθεί από περισσότερους από 600.000 χρήστες συσκευών με Android.
 
Η ESET κατατάσσει τις εν λόγω εφαρμογές στην κατηγορία του scareware. Δηλαδή του κακόβουλου λογισμικού που μέσω ψευδών ειδοποιήσεων για δήθεν μολύνσεις του συστήματος και άλλα προβλήματα, προσπαθεί να παρασύρει τον χρήστη στην εγκατάσταση κάποιου υποτιθέμενου app ασφαλείας – όπως ένα εικονικό antivirus – το οποίο τελικά παγιδεύει τη συσκευή του.
 
Παρά τις κακές κριτικές των χρηστών και τα αρνητικά σχόλια, το scareware έχει εξαπλωθεί μαζικά τους τελευταίους μήνες. «Η σοβαρότητα της απειλής αυτής βρίσκεται στο γεγονός ότι μπορεί να την έχουν εγκαταστήσει περισσότεροι από τρία εκατομμύρια  χρήστες από το επίσημο Google Play store» τονίζει ο Λούκας Στεφάνκο, ερευνητής της ESET, η οποία αναπτύσσει λογισμικό ασφαλείας. 
 
Οι πλαστές εφαρμογές χρησιμοποιούν τεχνικές scareware για να ξεγελάσουν τα θύματα, ώστε να εγγραφούν σε μία υπηρεσία υψηλής χρέωσης. «Για να αποφύγετε την εγκατάσταση κακόβουλων ή ανεπιθύμητων εφαρμογών, αποφεύγετε να κατεβάζετε εφαρμογές από ανεπίσημες πηγές και διατηρήστε ενημερωμένο το λογισμικό ασφαλείας στο Android σας», εξηγεί ο Στεφάνκο.
 
Σε συνέχεια της ειδοποίησης της ESET, η Google αφαίρεσε τις κακόβουλες εφαρμογές από το online κατάστημα.
newsit.gr
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.