ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Χάρη στον ηθοποιό Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για υπόθεση ναρκωτικών

Χάρη απένειμε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας στον Αμερικανό ηθοποιό Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για υπόθεση κατοχής ναρκωτικών του 1996, η οποία είχε οδηγήσει τον σταρ του Χόλιγουντ στη φυλακή.

«Πλήρωσε το χρέος του προς την κοινωνία και του αξίζει μια πλήρης και άνευ όρων αποκατάσταση», δήλωσε ο Τζέρι Μπράουν την παραμονή των Χριστουγέννων, ημέρα κατά την οποία ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας απονέμει κάθε χρόνο χάρη σε κάποιους ανθρώπους.

Ο πρωταγωνιστής του Iron Man βρίσκεται μεταξύ 91 ανθρώπων στους οποίους δόθηκε χάρη για διάφορες καταδίκες τους από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας.

Η αστυνομία είχε βρει στο αυτοκίνητο του γνωστού ηθοποιού ηρωίνη, κοκαΐνη και ένα πιστόλι και τον είχε συλλάβει στο Λος Άντζελες το 1996.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους το 1999 προτού στη συνέχεια αφεθεί ελεύθερος υπό επιτήρηση ως τις 17 Δεκεμβρίου του 2002.

Μετά την απελευθέρωσή του, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ «ζει έντιμα και σωστά (…) και συμπεριφέρεται ως πολίτης που σέβεται το νόμο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της πολιτείας της Καλιφόρνιας.

Με την απονομή χάριτος δεν σβήνεται από το ποινικό μητρώο του ηθοποιού η καταδίκη του, αλλά αποκαθίστανται τα δικαιώματα που έχει ως πολίτης, κυρίως το δικαίωμα ψήφου.

newsbeast.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.