ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Χαράς ευαγγέλια στο Βέλγιο: Γεννήθηκε γιγάντιο πάντα!

Αν μπορούσαν, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου Pairi Daiza στο Βέλγιο θα έκαναν… πάρτι. Γιατί το γεγονός της γέννησης ενός γιγάντιου πάντα δεν είναι απλά χαρμόσυνο από μόνο του αλλά και πολύ σημαντική στη μάχη για να αποφευχθεί η εξαφάνιση του είδους.

Το γιγάντιο πάντα γεννήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (01.06.2016) στο πάρκο Pairi Daiza του Βελγίου. Πρόκειται για σπάνιο γεγονός για το είδος, που κινδυνεύει με εξαφάνιση. Η μαμά του, η Χάο Χάο, ζει από το 2014 στο πάρκο.

«Σε διάστημα είκοσι ετών, δύο ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτύχει, με τη βοήθεια της Κίνας, την αναπαραγωγή γιγάντιων πάντα: η Αυστρία και η Ισπανία. Το Βέλγιο είναι κατά συνέπεια η τρίτη χώρα που προσφέρει στην Ευρώπη ένα γιγάντιο πάντα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πάρκου Pairi Daiza, υπενθυμίζοντας ότι μόνο 2.000 γιγάντια πάντα έχουν απομείνει σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Από την άποψη αυτή, κάθε γέννηση είναι ένα θαύμα», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του πάρκου που βρίσκεται στη Μπρυζελέτ, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων δυτικά των Βρυξελλών.

Η Χάο Χάο και ο σύντροφός της Σινγκ Χούι, από την Κίνα, έτυχαν θερμής υποδοχής στο Βέλγιο τον Φεβρουάριο 2014. Σύντομα, έγιναν η ατραξιόν του πάρκου Pairi Daiza. Όταν η Χάο Χάο έδειξε τα πρώτα σημάδια εγκυμοσύνης, οι αρχές του πάρκου τήρησαν επιφυλακτική στάση για τις πιθανότητες ευτυχούς κατάληξης της κύησης.

«Για πολλές εβδομάδες έτρωγε τη διπλάσια ποσότητα μπαμπού, έπειτα σταδιακά άρχισε να αδιαφορεί για το φαγητό και να αρνείται να βγει από τη φωλιά της. Κοιμάται πολύ και είναι αρκετά νωθρή», είχε εξηγήσει τότε η υπεύθυνη του πάρκου.

newsit.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.