ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Χάος και αναρχία στη Βραζιλία: Πάνω από 100 νεκροί το 6ήμερο της απεργίας των αστυνομικών

Κλοπές αυτοκινήτων, κλειστά καταστήματα και πολίτες κλειδαμπαρωμένοι στα σπίτια τους συνθέτουν την εικόνα

Πλήρης αναρχία και χάος επικρατούν στους δρόμους των βραζιλιάνικων πόλεων το τελευταίο 6ήμερο εξαιτίας της απεργίας των αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με επίσημες πηγές, οι νεκροί από εκτελέσεις και συγκρούσεις στο ίδιο διάστημα έχουν ξεπεράσει τους 100, ενώ η κατάσταση δείχνει να έχει εκτραχυνθεί τελείως και η κυβέρνηση να μην δίνει λύση στα αιτήματα των αστυνομικών.

Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο επιστρατεύθηκαν 1.200 στρατιώτες προκειμένου να περιορίσουν τις ταραχές και το χάος. Παρόλα αυτά, η κατάσταση δεν δείχνει να εξομαλύνεται, ενώ οι αστυνομικοί δηλώνουν αποφασισμένοι να επιμείνουν στον αγώνα τους.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι απαιτείται η παρουσία χιλιάδων ομοσπονδιακών στρατιωτών για την έξαρση της βίας, καθώς έχουν ήδη καταγραφεί 101 δολοφονίες σε έξι ημέρες. Τα κρούσματα βίας έχουν αυξηθεί κατά έξι φορές, ενώ πάνω από 200 αυτοκίνητα έχουν κλαπεί στη Βιτόρια μέσα σε μία ημέρα, όταν ο μέσος όρος στην ίδια πολιτεία είναι μόλις 20.

Όπως αναφέρουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, καταστήματα και υπηρεσίες είναι κλειστά, ενώ οι πολίτες έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και αποφεύγουν να κυκλοφορούν στους δρόμους, όπου οι συμμορίες λειτουργούν ανεξέλεγκτα και σκοτώνουν για ελάχιστα ποσά.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.