ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Χάνουμε ένα μισθό το χρόνο σε καύσιμα

Η διαφορά που θα δει στο πορτοφόλι του ένας συνετός οδηγός σε σύγκριση με κάποιον που δε λυπάται το γκάζι εκτιμάται στα 660 ευρώ.

Σχεδόν ένας μισθός δηλαδή που πάει χαμένος, χωρίς ο οδηγός να το αντιλαμβάνεται. Σύμφωνα με έρευνα μεγάλης βρετανικής ασφαλιστικής εταιρίας η επιθετική οδήγηση μπορεί να ανεβάσει το ετήσιο κόστος καυσίμων σε ποσοστό μέχρι και 67%.

Πιο αναλυτικά, αυτός που οδηγεί ήρεμα υπολογίζεται ότι θα πληρώσει σε ένα χρόνο 980 ευρώ για το καύσιμο του αυτοκίνητου του, ενώ αυτός που δε λυπάται το γκάζι 1.640 ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά πρόεκυψαν έπειτα από έρευνα που διήρκησε δυο μήνες με τη συμμετοχή 2.000 οδηγών, στα αυτοκίνητα των οποίων είχε τοποθετηθεί λογισμικό τηλεματικής.

Αν θέλετε και εσείς να μειώσετε τα έξοδα των καυσίμων σας ακολουθήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές. Γενικότερα αποφεύγετε τις χωρίς λόγο απότομες επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις. Να ξέρετε ότι η στρωτή οδήγηση είναι το κλειδί για να πετύχετε χαμηλότερη μέση κατανάλωση.

Επίσης, αλλάζετε έγκαιρα σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων, φροντίστε να υπάρχει η ενδεδειγμένη από τον κατασκευαστή πίεση στα ελαστικά και μη μεταφέρετε περιττά αντικείμενα που αυξάνουν το βάρος του αυτοκινήτου. Τέλος, περιορίστε τη χρήση του κλιματισμού τους καλοκαιρινούς μήνες και διατηρείτε σταθερή ταχύτητα όταν κινήστε στον αυτοκινητόδρομο.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.