ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Χαλέπι: Νεκρό 4χρονο αγγελούδι από βόμβα που νόμιζε ότι ήταν παιχνίδι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η φρίκη του πολέμου δεν έχει τέλος στη «ματωμένη πόλη», στο Χαλέπι της Συρίας. Άψυχα κορμάκια παιδιών, πρόσωπα γεμάτα αίματα, μάτια «παγωμένα» και οικογένειες ολόκληρες θαμμένες στα ερείπια των βομβαρδισμένων κτιρίων είναι καθημερινότητα, με τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί αμέτοχη. Μόνο οι άνθρωποι, όχι οι ηγεσίες των χωρών, δακρύζουν στην εικόνα της τραγωδίας, αδυνατώντας να κάνουν το παραμικρό. 

Ένα ακόμη κοριτσάκι 4 ετών ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα των νεκρών, χάζοντας τη μάχη για τη ζωή, μετα από τον βαρύτατο τραυματισμό του από βόμβα που πυροδοτήθηκε, όταν πήγε να παίξει με τη μικρή «μπάλα» που βρήκε νομίζοντας ότι είναι παιχνίδι…

Το αγγελούδι πήγε να πάρει στα χέρια του τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εκείνη τη στιγμή εξερράγη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε όλο του το κορμάκι και να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Το συμβάν καταγράφηκε πριν από μία εβδομάδα. Ωστόσο την Τρίτη (4/10), το 4χρονο κοριτσάκι εξέπνευσε.

Οι γιατροί, με τα ανύπαρκτα μέσα που διαθέτουν, προσπάθησαν να το σώσουν, αλλά αποδείχθηκε αδύνατο. Το ίδιο το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν βρέθηκε στο επίκεντρο βομβαρδισμών, γεγονός που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την κατάσταση, τόσο για το 4χρονο αγγελούδι, το οποίο πρόσθεσε το όνομά του στη μακριά λίστα των θυμάτων του εμφύλιου στη Συρία, όσο και για τους υπόλοιπους ασθενείς.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την τελευταία εβδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους στο Χαλέπι από βομβαρδισμούς περισσότερα από 100 παιδιά. Οι μάχες για την επικράτηση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών της αντιπολίτευσης, στους οποίους, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, έχουν εισρεύσει τζιχαντιστές, έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα δε μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.