ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βίντεο: Ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός στο παράθυρο του νοσοκομείου «Γεννηματάς»

οποίος διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι δεν του δίνουν άδειες από τις φυλακές να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο.

Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, ένα βίντεο κάνει το γύρο του Διαδικτύου και δείχνει πως είναι ο Νίκος Ρωμανός αυτή τη στιγμή. Το βίντεο από το dromografos.gr έχει καταγραφεί από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο «Γ. Γεννηματάς».

Η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε τόσο μέσω τηλεόραση όσο και μέσω facebook πως η πολιτεί θα πρέπει να επιτρέψει στον Ρωμανό να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο.

«Αφού η πολιτεία επέτρεψε στον Ρωμανό να δώσει εξετάσεις για την εισαγωγή του σε ΑΕΙ, θα πρέπει να του δώσει άδεια να παρακολουθεί τα μαθήματα και να δίνει εξετάσεις στο πανεπιστήμιο», τόνισε ο υπουργός επισημαίνοντας ότι οι έγκλειστοι θα πρέπει να μπορούν να ολοκληρώσουν κανονικά τις σπουδές τους.

Ο κ. Λοβέρδος μίλησε και για τον έγκλειστο για συμμετοχή στη 17Ν, Ηρακλή Κωστάρη, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημά του για να συμμετάσχει στις εξετάσεις του Τει στο οποίο πέτυχε την εισαγωγή του.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ο Ηρακλής Κωστάρης, ο οποίος παντρεύτηκε στις φυλακές και απέκτησε και δύο παιδιά κάνει μια προσπάθεια να γυρίσει σελίδα στη ζωή του.

 

 iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.