ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τζιχαντιστές με βαριοπούλες καταστρέφουν παγκόσμιο μνημείο Πολιτισμού της UNESCO [εικόνες & βίντεο]

Απέραντη θλίψη προκαλούν οι εικόνες από το Ιράκ και οι οποίες δείχνουν κυριευμένους από το μίσους τζιχαντιστές να καταστρέφουν με μανία την αρχαία πόλη Χάτρα των 2.100 ετών που ιδρύθηκε από το ελληνιστικό βασίλειο των Σελευκιδών.

Οπως φαίνεται και στο βίντεο οι τζιχαντιστές με βαριοπούλες σπάνε με μανία και μέχρι να γίνουν χίλια κομμάτια τα αγάλματα και τα γλυπτά τη πόλης αυτής που αποτελεί, μάλιστα και μνημείο πολιτισμικής κληρονομιάς από την UNESCO.

Η Χάτρα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 110 χιλιομέτρων νοτίως της Μοσούλης, της μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΙΚ. Οι καταστροφές των αρχαιολογικών θησαυρών στο Ιράκ έχουν προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και συνιστούν, σύμφωνα με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την UNESCO, «έγκλημα πολέμου».«Η καταστροφή της Χάτρα αποτελεί καμπή στη φοβερή στρατηγική της πολιτιστικής κάθαρσης που είναι σε εξέλιξη στο Ιράκ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η γενική διευθύντρια της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα, μιλώντας για την καταστροφή της ιρακινής πολιτιστικής κληρονομιάς από τους τζιχαντιστές του IΚ.

 

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.