ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τυφλός έκανε επικίνδυνο ταξίδι 10.000 χιλιομέτρων με μόνη συντροφιά τον σκύλο του

Ο 46χρονος τυφλός Trevor Thomas μαζί με τον σκύλο του ταξίδεψαν επί τρία χρόνια στις πιο αφιλόξενες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών

Είναι φορές που το ανθρώπινο κουράγιο να ξεπερνά τις δυσκολίες πραγματικά εντυπωσιάζει. Και μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι ο αμερικανός Trevor Thomas. Ένας 46χρονος φίλος των extreme sports ο οποίος έχασε την όρασή  του από αυτοάνοση ασθένεια το 2006.

Αυτό όμως δεν τον κατέβαλλε. Αντίθετα τον πείσμωσε και τον έκανε να πάρει την μεγάλη απόφαση. Αφού προμηθεύτηκε έναν σκύλο οδηγό που του έδωσε το όνομα Tennille ξεκίνησαν μία μεγάλη πεζοπορία σε ορεινά και δυσπρόσιτα μέρη των ΗΠΑ, καλύπτοντας σχεδόν 10.000 χιλιόμετρα.

Το ταξίδι διήρκεσε πάνω από τρία χρόνια, και οι συνθήκες που αντιμετώπισαν οι δύο “συνοδοιπόροι”, ήταν ακραίες καιρικές συνθήκες και επικίνδυνα μονοπάτια ακόμα και για ανθρώπους που είχαν ακμαία την όρασή και πλήρεις σε λειτουργία όλες τις αισθήσεις τους.

Για την μεγάλη αυτή πορεία, άνθρωπος και σκύλος συνεργάστηκαν άψογα καλύπτοντας ο ένας τις αδυναμίες του άλλου. Από την μία πλευρά, ο Τhomas κατάφερε να εξελίξει μία τεχνική που ονομάζεται “ηχοεντοπισμός”, ακούγοντας και αξιοποιώντας τους ήχους γύρω του προσομοιάζοντας περίπου τον τρόπο που το κάνουν οι νυχτερίδες και τα δελφίνια. Από την άλλη, ο εκπαιδευμένος σκύλος ήταν τα μάτια του ανθρώπου, έχοντας φθάσει σε σημείο να τον ειδοποιεί αν το μονοπάτι εμπρός είναι επικίνδυνο, αν υπάρχει εμπόδιο το οποίο δεν θα μπορούσε να περάσει ο Thomas, ακόμα και να αναγνωρίζει τις σηματοδοτήσεις των ορεινών μονοπατιών.

Αποτελώντας ένα από τα πιο σημαντικά παραδείγματα αγάπης και πίστης για την ζωή, ο Thomas δηλώνει ότι πέρα από την προσωπική του ευχαρίστηση, ο λόγος που κάνει όλο αυτό το μεγάλο ταξίδι είναι για να δείξει σε ανθρώπους που βρίσκονται σε αντίστοιχη κατάσταση με αυτόν ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο. Και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα, είναι σίγουρο ότι μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς άλλους εν δυνάμει “συνοδοιπόρους” του σε ολόκληρο τον πλανήτη.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.