ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Twittάρεις από το smartphone σου; Αν ναι, αυτά είναι τα μυστικά του χαρακτήρα σου!

Νέα βρετανοαμερικανική επιστημονική έρευνα θέλει τα tweets που στέλνουν οι χρήστες του από smartphones και από άλλες φορητές συσκευές, έχουν πιο εγωκεντρικό χαρακτήρα, σε σχέση με τα «τιτιβίσματα» που κάνουν από σταθερό υπολογιστή.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ντιράτζ Μάρθι του Πανεπιστημίου Γκόλντσμιθς του Λονδίνου, ανέλυσαν επί έξι εβδομάδες -με ειδικό λογισμικό και με ψυχολογικές μεθόδους- το γλωσσικό περιεχόμενο 235 εκατομμυρίων μηνυμάτων στο Twitter.

Όπως διαπίστωσαν, η αναλογία των εγωκεντρικών σε σχέση με τα μη εγωκεντρικά μηνύματα είναι συστηματικά μεγαλύτερη για όλες τις φορητές συσκευές. Έτσι, μετά την κάπως ναρκισσιστική μόδα των selfies από τα κινητά τηλέφωνα, έρχεται η αποκάλυψη ότι η εν κινήσει ενασχόληση με το Twitter μάλλον… καλλιεργεί τον εγωκεντρισμό των χρηστών!

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το λεξιλόγιο των κινητών «τιτιβισμάτων» τείνει να περιέχει λέξεις που παραδοσιακά θεωρούνται «ανδρικές», άσχετα με το φύλο του αποστολέα. «Η έρευνά μας δείχνει ότι, όταν στέλνουμε ένα μήνυμα στο Twitter, είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουμε αρνητική γλώσσα, αν το στείλουμε από κινητές συσκευές», δήλωσε ο Μάρθι.

www.koolnews.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.