ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τσίπρας: Αισθάνομαι υπερήφανος

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή – Δείτε live την συζήτηση και την ψηφοφορία για τα μέτρα

– “Εμείς δεν πρόκειται να ξεπουλήσουμε τράπεζες μέσα σε μία νύχτα”
– “Η συμφωνία που έχουμε στα χέρια μας είναι πολύ δύσκολη – Αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες που μου αναλογούν”
– Το Μαξίμου επιβεβαιώνει την επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Προκόπη Παυλόπουλο
– Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε στους βουλευτές του πως χωρίς τη στήριξή τους μπορεί να μην είναι πρωθυπουργός την επόμενη ημέρα
– Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Τσίπρας στον Θεοδωράκη φέρεται να είπε πως αυτή η ψηφοφορία για την συμφωνία είναι ψήφος εμπιστοσύνης
– Υπουργοί από το βήμα της Βουλής καλούν τους βουλευτές να μην καταψηφίσουν τη συμφωνία

“Καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις με κριτήριο την ευθύνη που μας βαραίνει” είπε αρχικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην Βουλή.

“Δώσαμε έναν σκληρό αγώνα που είχε λάθη και παραλείψεις, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου. Γι’ αυτό τον αγώνα αισθάνομαι υπερήφανος”, συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: “Παρόλα αυτά έχουμε αφήσει παρακαταθήκη αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας σε όλο τον κόσμο κι αυτή δεν σβήνει. Είμαι βεβαιος ότι αυτός ο αγώνας θα φέρει καρπούς. Πρέπει να επιστρέψει η Ευρώπη στις ιδρυτικές της αξίες. Αυτή η πολιτική σύγκρουση έχει και χαρακτηριστικά μάχης πολιτικής στην Ευρώπη. Πολλοί βρέθηκαν να υποστηρίζουν τον αγώνα μας.

Οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού κόμματος που ανήκετε (σ.σ. απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας,. Ευάγγελο Μεϊμαράκη) ήταν αυτή που ακατκεραύνωσε τον αγώνα του ελληνικού λαού για προκοπή. Ήταν αυτοί που μας έλεγαν έναν λαό τεμπέλη. Είναι μια μορφή αλληλεγγύσης τα δανεικά. Ωστόσο η καλύτερη στιγμή αλληλεγγύης ήταν όταν όλοι οι υπόλοιποι έδωσαν την ευκαιρία στη Γερμανία την ύψιστη αλληλεγγύη της διαγραφής του χρέους, βγαίνοντας λεηλατημένη από δύο παγκοσμίους πολέμους”.

“Δεν πεόκειται να κάνουμε απίσω από την δέσμευσή μας να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για το δίκαιο του λαού” συνέχισε ο πρωθυπουργός και τόνισε: “Ούτε θα κάνουμε το χατήρι σε κανέναν από τουα τνιπάλους μας, που από την πρώτη στιγμή ήθελαν να είμαστε μια μικρή παρένθεση στον χώρο. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να είμαστε μια μικρή παρένθεση. Θα παραμείνουμε παρόντες και θα προσπαθήσουμε με κάθε μέσο να προστατέψουμε την κοινωνία από μέτρα που δεν πιστεύουμε αλλά καλούμαστε να εφαρμόσουμε”.

“Η κυβέρνηση αυτή θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να μπει μια τάξη σε αυτή τη χώρα. Την ίδια στιγμή αυτή η κυβέρνηση θα προνοήσει για να μην παραδοθεί η κοινωνική αλληλεγγύη στις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού. Βρισκόμαστε στην ώρα της κρίσης και της ευθύνης”.

Δείτε live την συζήτηση και την ψηφοφορία για τα μέτρα

Περισσότερα σε λίγο…

newsit.gr

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.