ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τροπολογία για Κ.Ε.Π.Α.

Τροπολογία στο σ/ν του Υπουργείου Εργασίας «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα», κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  Βασίλης Κεγκέρογλου, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Με την τροπολογία προτείνεται η ανάκτηση της λειτουργικής και διοικητικής αυτοτέλειας (Κ. Ε. Κ. Υ. Κ. ΑμεΑ) και η υπαγωγή τους στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, με ταυτόχρονη απένταξή τους από το ΕΣΥ.

Οι δομές των (Κ. Ε. Κ. Υ. Κ. ΑμεΑ) μετά την ένταξή τους στο ΕΣΥ αποψιλώθηκαν από προσωπικό, απαξιώθηκε ο εξοπλισμός τους, υποβαθμίστηκε η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και ουσιαστικά υπολειτουργούν.

Η προτεινόμενη τροπολογία στόχο έχει την επαναστελέχωση των  (Κ. Ε. Κ. Υ. Κ. ΑμεΑ), την ουσιαστική αποκατάσταση της λειτουργίας τους και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν ως κοινωνικές δομές εκπαίδευσης και αποκατάστασης των ατόμων με αναπηρία.
Με την προτεινόμενη τροπολογία ικανοποιείται βασικό αίτημα της ΕΣΑΜΕΑ.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.