ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

7 Τρόποι για να μείνει το παιδί σας ήσυχο στην εκκλησία!

Νομίζω πως σε όλους τους γονείς έχει συμβεί να πάνε στην εκκλησία με τα παιδιά τους και εκείνα να κάνουν τρομερή φασαρία.

Για να μην είστε οι γονείς αυτών των παιδιών φέτος το Πάσχα, υπάρχουν αρκετοί τρόποι να κάνετε τα παιδιά σας να παραμείνουν ήσυχα:

Αρχικά φροντίστε να έχει κοιμηθεί αρκετά πριν την εκκλησία. Κανένα παιδί δεν είναι χαρούμενο  όταν το ξυπνάνε απότομα και ειδικά αν το ξυπνήσουν για να το  πάνε σε ένα μέρος με πολύ κόσμο όπως η εκκλησία.

Βρείτε μια θέση  στο πίσω μέρος  έτσι ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε περίπτωση που χρειαστείτε να βγείτε έξω. Ακόμη οι θέσεις αυτές  έχουν συνήθως λιγότερο κόσμο και έτσι δεν θα τρομάξει το παιδί σας από την πολυκοσμία.

Μάθετε στα παιδιά σας να μιλάνε ψιθυριστά. Στο σπίτι εξηγείστε τους ότι στην εκκλησία πρέπει να μιλάμε ψιθυριστά και προσπαθήστε να μιλάτε έτσι και να το επαναλάβετε πολλές φορές μέχρι να γίνει κατανοητό.

Πάρτε μαζί σας ένα εικονογραφημένο βιβλίο σχετικό  με το Πάσχα και την Μεγάλη εβδομάδα. Έτσι θα είναι απασχολημένο κατά την διάρκεια της λειτουργίας και θα διαβάζει και κάτι επιμορφωτικό.

Μην το ντύνετε υπερβολικά. Ειδικά τις ημέρες του Πάσχα η εκκλησία έχει πολύ κόσμο και αρκετή ζέστη. Αν ντύσετε το παιδί σας με πολύ ζεστά ρούχα είναι λογικό να νιώθει δυσφορία και να παραπονιέται προκειμένου να φύγετε.

Τέλος, μην περιμένετε το Πάσχα για να πάτε στην εκκλησία. Αν τα παιδιά σας δεν επισκέπτονται συχνά την εκκλησία είναι λογικό να αντιδρούν διαφορετικά σε ένα περιβάλλον που δεν γνωρίζουν. Προσπαθήστε να πηγαίνετε πιο συχνά εντάσσοντας την εκκλησία στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας.

Καλό Πάσχα!

babyradio.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.