ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τρόμος! Ψάρι με ανθρωπόμορφα δόντια αρέσκεται να… κατασπαράζει γεννητικά όργανα

Το πάκου είναι ένα παμφάγο είδος τοπικού ψαριού της Νότιας Αμερικής που συγγενεύει με το τρομακτικό πιράνχα.

Σύμφωνα με το Τμήμα Φυσικών Πόσων του Μίσιγκαν, ο μήνας Ιούλιος έγινε συνώνυμος των εμφανίσεων του ψαριού σε αλιευτικές περιοχές, όπως μαρτυρούν και ψαράδες της περιοχής.

 Το ΤΦΠ υποτεύεται ότι κάποιοι ιδιοκτήτες του ψαριού που το είχαν ως κατοικήδιο έριξαν στα νερά του Μίσιγκαν το ψάρι με τα ανθρωπόμορφα δόντια όταν τα ενυδρία που το φιλοξενούσαν δεν ήταν πλέον αρκετά μεγάλα όταν αυτό αναπτύχθηκε σε μέγεθος.

Παρότι ξεπερνά το ένα μέτρο σε μήκος και ζυγίζει 11 περίπου κιλά, είναι τα τρομακτικά δυνατά σαγόνια αυτού του ποταμίσιου ψαριού που το κάνουν να ξεχωρίζει στον υδάτινο κόσμο.

Τα δόντια του έχουν περιγραφεί ως ανθρωπόμορφα και έχουν σχεδιαστεί για να καταναλώνουν φρούτα, ξηρούς καρπούς αλλά και μαλάκια και έντομα.

Η απρόσμενη ανακάλυψη του ψαριού στα νερά του Μίσιγκαν δεν αναμένεται να ενοχλήσει την τοπική πανίδα, καθώς είναι πολύ πιθανό να πεθάνει κατά τη διάρκεια του δυνατού χειμώνα της περιοχής. 

Το ψάρι συνοδεύει η φήμη ότι αρέσκεται να μασάει αντρικά γεννητικά όργανα παρότι δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες αναφορές ότι αυτό πράγματι συμβαίνει.

Η ανυπόστατη φήμη φαίνεται ότι ξεκίνησε από τον καθηγητή Πίτερ Ρασκ Μίλερ όταν αστειευόμενος σε μια συνέντευξη τύπου ανέφερε ότι το πάκου μπορεί να μπερδεψει τα αντρικά γεννητικά όργανα κολυμβυτών με φρούτα που επιπλέουν στο νερό.

Απαντώντας στις αναφορές της παρουσίας του πάκου στο Μίσιγκαν, ο καθηγητής Μίλερ δήλωσε ότι είναι σχεδόν απίθανο να σε δαγκώσει ένα τέτοιο ψάρι και ανέφερε ότι οι προηγούμενες δηλώσεις του ήταν μια μορφή αστείου.

Πρόσθεσε όμως ότι για καλό και για κακό ο ίδιος θα φοράει σορτς όταν πάει για να κολυμπήσει.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.