ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Καμένη κατσαρόλα; Τρεις συμβουλές για να την καθαρίσετε στο «πι και φι»

Βάλατε το φαγητό στην κατσαρόλα, πιάσατε το τηλέφωνο με τη φίλη σας και κουβέντα στην κουβέντα ξεχαστήκατε. Τα αποτελέσματα δύο: πρώτον κάηκε το φαγητό και δεύτερον η κατσαρόλα σας απέκτησε έναν ωραιότατο μαύρο πάτο…Μη σας πιάνει πανικός! Για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση. Πάμε να δούμε, λοιπόν, πώς θα καταφέρετε να την καθαρίσετε με απλά υλικά που όλες έχετε στο σπίτι σας:

e 970fd

1η λύση
Ρίξτε στο σκεύος λίγη μαγειρική σόδα και προσθέστε ελάχιστο νερό (ίσα ίσα να βραχεί ο πάτος). Αφήστε την σόδα να δράσει για περίπου τριάντα λεπτά και έπειτα τρίψτε με ένα σφουγγαράκι για να διώξετε τυχόν υπολείμματα.

2η λύση
Ρίξτε στην κατσαρόλα ξίδι (τόσο όσο να γεμίσει ο πάτος) και έπειτα προσθέστε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας. Ανακατέψτε το μείγμα και έπειτα τοποθετήστε το σκεύος στο μάτι. Βράστε για περίπου 5 λεπτά και έπειτα πλύνετε την κατσαρόλα!

3η λύση
Γεμίστε το σκεύος μέχρι τη μέση με νερό και έπειτα ρίξτε μέσα 5 κουταλιές αλάτι. Αφήστε το να μουλιάσει όλη τη νύχτα και την επόμενη ημέρα τρίψτε τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα.

*Τόσο απλά και οικονομικά, αστραφτερή κατσαρόλα χωρίς ιδιαίτερο κόπο!

queen.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.