ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τραγωδία στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 100 νεκροί από λάθος βομβαρδισμό

Στόχος ήταν στρατόπεδο της Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της στρατιωτικής ηγεσίας – Έξι νεκροί υπάλληλοι του Ερυθρού Σταυρού

Τραγωδία που ξεπερνά τα όρια της λογικής σημειώθηκε τη Δευτέρα στη Νιγηρία, όταν μαχητικό αεροσκάφος βομβάρδισε κατά λάθος καταυλισμό προσφύγων, σκοτώνοντας πάνω από 100 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Νιγηρίας βομβάρδισε τον καταυλισμό των προσφύγων στο Μαϊντουγκούρι, σκοτώνοντας πολλά παιδιά και τουλάχιστον έξι υπαλλήλους της οργάνωσης του Ερυθρού Σταυρού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει μεγάλος αριθμός τραυματιών, ανάμεσά τους και υπάλληλοι των ανθρωπιστικών οργανώσεων τόσο του Ερυθρού Σταυρού όσο και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στους ανθρώπους που τις είχαν ανάγκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των στρατιωτικών αρχών της αφρικανικής χώρας, στόχος ήταν στρατόπεδο της εξτρεμιστικής μουσουλμανικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Άγνωστο το γιατί, ο πιλότος βομβάρδισε τον προσφυγικό καταυλισμό, προκαλώντας το θάνατο σε περισσότερα από 100 άτομα.

Το τραγικό αυτό συμβάν έγινε μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Πανεπιστήμιο της πόλης Μαϊντουγκούρι, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 5 άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλα. Την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα ανέλαβε και επισήμως με δήλωσή της στο διαδίκτυο η Μπόκο Χαράμ.

Ως εκ τούτου, ο βομβαρδισμός αφορούσε τα αντίποινα της νιγηριανής κυβέρνησης απέναντι στην Μπόκο Χαράμ.

 

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.