ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τραγούδι του Μάη & Εορτασμός Πρωτομαγιάς στον Άγιο Γεώργιο Παστίδας από το “Καμάρι”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «ΚΑΜΑΡΙ» στην διαρκή προσπάθεια που κάνει για την διαφύλαξη και διατήρηση των Ηθών και Εθίμων του τόπου μας, για ακόμη μία φορά θα πραγματοποιήσει το «Τραγούδι του Μάη» στην Παστίδα και θα γιορτάσει την Πρωτομαγιά στην μαγευτική τοποθεσία όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στο χωριό μας.

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΑΗ
Το βράδι της παραμονής της Πρωτομαγιάς και πιο συγκεκριμένα στις 23:15 θα συγκεντρωθούμε στο Πολιτιστικό Κέντρο Παστίδας εκτός από τα μέλη του Συλλόγου και όσοι το επιθυμούν και στις 23:30 θα ξεκινήσουμε να τραγουδάμε συνοδείας μουσικών οργάνων το Τραγούδι του Μάη και να πετάμε λουλούδια στους δρόμους και στις αυλές των σπιτιών. Ένα έθιμο που υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια στο χωριό μας και που αναβίωσε από τον Σύλλογο μας. Με αυτό τον μοναδικό τρόπο οι πρόγονοι μας καλωσόριζαν τον Μάη.

DSC06384 DSC06388 DSC06393 DSC06429

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΣΤΙΔΑΣ
Όπως και παλιά έτσι και τώρα καλούμε για ακόμη μία φορά όλο τον κόσμο την Πρωτομαγιά να δώσει το παρόν στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Παστίδας όπου εκτός από την ορχήστρα μας που θα μας διασκεδάσει, παιχνίδια που έχουν περάσει στην λήθη της ιστορίας, κάνουν και πάλι δυναμικά αισθητά την παρουσία τους και περιμένουν μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν όμορφα και απλά όπως είναι το τράβηγμα σκοινιού, οι τσουβαλοδρομίες, οι αυγοδρομίες κ.α.
Ο Σύλλογος μας θα λειτουργήσει κυλικείο με όλα τα απαιτούμενα.

DSC06706 DSC06689 DSC06665 DSC06650

Οι φίλοι που σερφάρουν στο διαδίκτυο μπορούν να ενημερώνονται για τις δραστηριότητες μας μέσω της ιστοσελίδας μας www.kamari-pastida.grδιαβάζοντας τα δελτία τύπου-ανακοινώσεις και βλέποντας φωτογραφίες ή video απ’όλες τις εκδηλώσεις μας & στο Facebook (Καμάρι Πολ.Συλ.Παστίδας Ρόδου) καθώς και στο Youtubehttps://www.youtube.com/user/kamaripastida

allaksogolies.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.