ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΤΡΑΓΙΚΟ! Συντακτικό λάθος ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕ ληστη… 90 χρόνια νωρίτερα!

Αποφυλακίστηκε 90 χρόνια νωρίτερα απ’ ότι προέβλεπε η ποινή του, από ένα λάθος που έκανε μία δικαστική υπάλληλος, και τώρα ζητάει από τη δικαιοσύνη να μην εκτίσει τον υπολειπόμενο χρόνο, χαρακτηρίζοντας ως αδικία την επιστροφή του στη φυλακή.

Ο λόγος για τον 38χρονο σήμερα Rene Lima-Marin, ο οποίος το 2000 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 98 ετών για πολλαπλές ληστείες, απαγωγή και διάρρηξη, στο Κολοράντο.

Ένα λάθος που έκανε όμως η δικαστική υπάλληλος που καθαρόγραψε την ποινή, είχε ως αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί το 2008.

Ο Rene έπιασε δουλειά, παντρεύτηκε, απέκτησε έναν γιο και υιοθέτησε έναν ακόμη, όταν το 2014 οι αρχές συνειδητοποίησαν το λάθος και τον έκλεισαν πάλι στη φυλακή προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Ο 38χρονος αποτάνθηκε στη δικαιοσύνη, ισχυριζόμενος ότι είναι άδικο να επιστρέψει τη φυλακή, τώρα που έκανε οικογένεια, απέκτησε δουλειά και «αναμορφώθηκε».

Ο δικαστής Carlos A Samour δεν έβγαλε αμέσως την απόφαση για το αν ο Rene θα πρέπει να αποφυλακιστεί, λέγοντας πως χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να «ζυγίσει» την υπόθεση.

Ξεσπώντας τότε σε κλάματα, ο Rene είπε ότι πονάει ψυχικά που απομακρύνθηκε από την οικογένειά του, λέγοντας: «υποτίθεται πως είμαι ο επικεφαλής του νοικοκυριού, ο άνθρωπος που θα πρέπει να τους καθοδηγεί…και με πήραν μακρυά τους. Ήμουν χαζός, έκανα ένα λάθος».

Η σύζυγός του, Jasmine έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 280.000 υπογραφές ανθρώπων που ζητούν να αφεθεί ελεύθερος ο Rene.

Οι κατήγοροι, από την πλευρά τους, λένε πως δεν θα πρέπει να βγει από τη φυλακή, καθώς γνώριζε ότι έγινε λάθος το 2008 και δεν το είπε ποτέ στις αρχές.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.