ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Townsville: O «εφιάλτης» ενός 46χρονου ομογενή από τη Μελβούρνη

Αναγκασμένος να ανεβαίνει τον δικό του «Γολγοθά» είναι ο Ελληνοαυστραλός Νικ Μαρσιώνης. Η ζωή του άλλαξε για πάντα όταν προσβλήθηκε από μια σπάνια νόσο.

Ο Νίκ, με καταγωγή από τη Μυτιλήνη, προσβλήθηκε από «μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία», που είναι ουσιαστικά μόλυνση του αίματος και οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τα πάνω και κάτω άκρα του και την μύτη του.

Ο 46χρονος από τη Μελβούρνη σύμφωνα με το ρεπορτάζ ιστοσελίδας, ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο Townsville του βόρειου Κουίνσλαντ και στις παρακείμενες τουριστικές περιοχές Whisunday και Airlie.

 

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 η οικογένεια του Νικ δέχτηκε τηλεφώνημα από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Townsville. Οι γιατροί έκαναν λόγο για κρίσιμη κατάσταση της υγείας του. Ο Νικ θα γινόταν δεκτός για λίγες ώρες στο νοσοκομείο από όπου θα μεταφερόταν με ελικόπτερο από το νοσοκομείο Proserpine Hospital Whitsunday.

Η ασθένεια τον έριξε σε κώμα και η αναπνοή του στηριζόταν μηχανικά, ενώ υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να χάσει τη ζωή του μέσα σε λίγες ώρες. Όταν η οικογένειά του έφτασε στο Townsville από τη Μελβούρνη, o Νικ ήταν ακόμη σε κώμα, σε ένα νοσοκομειακό δωμάτιο γεμάτο μηχανήματα και τα όργανά του υπολειτουργούσαν. Μόνο το 10% των ατόμων που προσβάλλεται από την ασθένεια επιζεί, αλλά με σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του.

Έχουν περάσει ήδη αρκετές εβδομάδες από τα δραματικά γεγονότα του Σεπτέμβρη και ο Νικ επέζησε ως εκ θαύματος. Τα κύρια όργανα του εξακολουθούν να κινδυνεύουν από την ασθένεια και τα νεφρά τους υπολειτουργούν και αυτό μόνο με αιμοκάθαρση. Μελλοντικά, ο Νικ θα χρειαστεί να υποβληθεί σε περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις ως μέρος των ακρωτηριασμών, ενώ θα συνεχίσει να λαμβάνει ισχυρή φαρμακευτική αγωγή και παυσίπονα.

Σε μερικούς μήνες θα πρέπει να γίνει η παραγγελία των προσθετικών χεριών και ποδιών και ο Νικ θα χρειαστεί να μάθει να περπατά ξανά με νέα πόδια και να χρησιμοποιεί τα νέα του χέρια. Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από την οικογένειά του, τους φίλους τους και συμπατριώτες του Μυτιληνιούς προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το σκοπό αυτό. Μέσα σε ένα μήνα έχουν συγκεντρωθεί περίπου $18,000 αλλά το αναγκαίο ποσό που θα καλύψει τα ιατρικά έξοδα φτάνει τις $500,000.

Η Vicky Gillam, ιδιοκτήτρια της σχολής πολεμικών τεχνών «Whitsunday Taekwondo Oh Do Kwan», στη οποία εκπαιδευόταν και ο Νίκος και ξεκίνησε την όλη πρωτοβουλία του, λέει ότι ρόλο σε αυτό έπαιξε η αισιοδοξία που διατηρεί ο Νικ. «Είναι ευγνώμων που είναι ζωντανός και παραμένει θετικός και προσηλωμένος στην ανάρρωσή του. Πρόκειται όμως για ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι» είπε η κ. Gillian.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.