ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Τούρτα με μπισκότο και μους φράουλας

Τούρτα με μπισκότο και μους φράουλας

Γευστική και δροσερή συνταγή

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τη βάση
1/2 κουτί (500 γραμμάρια) μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1 φόρμα στρογγυλή με αποσπωμενο πάτο 26 εκ.

Για τη μους
1 κιλό ώριμες φράουλες
6 φύλλα ζελατίνη
130 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1/2 κιλό κρέμα γάλακτος
2 ασπράδια αβγών
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Για τη διακόσμηση
1/2 κιλό φράουλες, κομμένες στα δύο
50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού πηκτίνη μήλου
100 γραμμάρια χυμός φράουλας

[/ingredients]
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και τοποθετείτε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Ρίχνετε τα μπισκότα σοκολάτας μαζί με το λιωμένο βούτυρο στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν θρύμματα.

Πιέστε απαλά το μείγμα στο κάτω μέρος της φόρμας και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.

Για τη μους
Πλένουμε και αφαιρούμε τα φυλλαράκια από τις φράουλες. Πολτοποιούμε πολύ καλά τις φράουλες, έτσι ώστε να προκύψει 1 κιλό καθαρός χυμός (αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερες φράουλες). Λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνης με λίγο από το χυμό φράουλας, αφού τα έχουμε πρώτα μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό και στραγγίσει με τα χέρια. Ρίχνουμε τη λιωμένη ζελατίνα και την άχνη στο χυμό φράουλας.

Στο μίξερ χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη μους και προσθέτουμε σταδιακά τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε την μαρέγκα στο μείγμα της φράουλας αναδεύοντας απαλά.
Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα της μους πάνω από την μπισκοτένια βάση και φυλάμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κάτσει το μείγμα.

Newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.