ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου Κορασίδων στην Ιαλυσό

Ένα πλούσιο σε αθλητικές κι άλλες παράλληλες εκδηλώσεις τριήμερο προετοιμάζουν επιμελώς οι διοργανωτές του Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου Κορασίδων το οποίο θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο Ιαλυσού στις 18-20 Ιουνίου 2016. Στο τουρνουά, το οποίο συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο ΓΑΣ Ιάλυσος με την πολύτιμη στήριξη του Δήμου Ροδίων και της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού, συμμετέχουν οι ομάδες Ντάτσα και Μαρμαρίς από τη γειτονική Τουρκία, η ΑΕ Δικαίου από την Κω και ο ΓΑΣ Ιάλυσος. Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις ημερησίως ενώ, φυσικά, έχουν προστεθεί οι τελετές Έναρξης και Λήξης οι οποίες θα προσδώσουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση.  Για πρώτη φορά στο τουρνουά της Ιαλυσού θα έχουμε την παρουσία και αθλητριών κατηγορίας παγκορασίδων καθώς η ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης αποτελεί μία εκ των προτεραιοτήτων της καθιερωμένης πλέον μπασκετικής συνάντησης μεταξύ ομάδων από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Τη Δευτέρα, τελευταία μέρα του τουρνουά, οι τέσσερις συμμετέχουσες ομάδες θα δημιουργήσουν μικτές ομάδες παγκορασίδων για το πρώτο παιχνίδι του προγράμματος και στη συνέχεια αντίστοιχες μικτές κορασίδων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

(16:00): ΓΑΣ Ιάλυσος- Μαρμαρίς

(18:00): Ντάτσα- Α.Ε. Δικαίου

(20:00): Τελετή έναρξης

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

(17:00): Γ.Α.Σ. Ιάλυσος- Ντάτσα

(19:00): Μαρμαρίς- Α.Ε. Δικαίου

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ

(09:30): Μικτές Παγκορασίδων

(10:30): Μικτές Κορασίδων

(12:30): Τελετή λήξης

logotipo tournoua filias

Οι ετοιμασίες για το Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου Κορασίδων, που θα διεξαχθεί στις 18-20 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Ιαλυσού και συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον ΓΑΣ Ιάλυσος, έχοντας την πλήρη στήριξη του Δήμου Ρόδου και της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού, προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς προκειμένου όλα να κυλήσουν στην εντέλεια και η διοργάνωση να είναι άρτια σε όλες τις εκφάνσεις της.

Μια ιδέα που μεγάλωσε και καθιερώθηκε

Το Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου Κορασίδων έχει πλέον καθιερωθεί καθώς τον προσεχή Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί το έκτο κατά σειρά ραντεβού των ομάδων και το δεύτερο στην Ιαλυσό.

Η καλλιέργεια και ανάπτυξη φιλικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στο πλαίσιο αθλητικών εκδηλώσεων και συγκεκριμένα αγώνων καλαθοσφαίρισης για την κατηγορία κορασίδων, ήταν μία ιδέα που ξεκίνησε δειλά δειλά το 2013 με τη μετάβαση της ομάδας του ΓΑΣ Ιάλυσος στη γειτονική Ντάτσα.

Το τμήμα κορασίδων του συλλόγου ταξίδεψε στην Τουρκία στις 1-3 Μαΐου 2013 όπου έδωσε μία σειρά φιλικών αγώνων ενώ παράλληλα είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά την οικοδέσποινα πόλη, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής και φυσικά τους φιλόξενους ανθρώπους της.

Ο ΓΑΣ Ιάλυσος ανταπέδωσε τη ζεστή φιλοξενία προσκαλώντας την ομάδα της Ντάτσα στη Ρόδο τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς (17-20/10/2013). Το αποτέλεσμα έτυχε τόσο θετικής ανταπόκρισης που το επόμενο βήμα ήταν να …μεγαλώσει η διοργάνωση και να αγκαλιάσει περισσότερες ομάδες από διαφορετικές περιοχές των δύο χωρών.

Στις 19-21 Σεπτεμβρίου 2014, η Ντάτσα ανέλαβε τη διεξαγωγή του τουρνουά με τη συμμετοχή όχι μόνο του ΓΑΣ Ιάλυσος αλλά επίσης της ΑΕ Δικαίου από την Κω και της ομάδας κορασίδων από το Μαρμαρίς. Ήταν ένα υπέροχο τριήμερο κατά το οποίο οι νεαρές αθλήτριες των τεσσάρων – πλέον – ομάδων εδραίωσαν τις φιλικές τους σχέσεις.

Επόμενος «σταθμός» του Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου ήταν η Κως (1-3 Μαΐου 2015) με διοργανώτρια ομάδα την ΑΕ Δικαίου. Στις τέσσερις συμμετέχουσες προστέθηκαν ακόμη η ΕΑ Καλύμνου, ο Ιπποκράτης Κω και ο Ηρακλής 2000. Άλλη μία διοργάνωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και συνέβαλλε στην ανάπτυξη τόσο του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης στις μικρές ηλικίες όσο και στην επισφράγιση της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων που είχαν την ιδέα του Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου.

Το Μαρμαρίς είχε τη χαρά να φιλοξενήσει το 5ο τουρνουά στο οποίο, μάλιστα, υπογράφηκε το Σύμφωνο Φιλίας. Τον περασμένο Οκτώβριο (23-25/10/2015) οι τέσσερις ομάδες (ΓΑΣ Ιάλυσος, ΑΕ Δικαίου, Ντάτσα, Μαρμαρίς) έδωσαν έναν πιο επίσημο τόνο στη συνεργασία τους υπογράφοντας το Σύμφωνο Φιλίας του οποίου σκοπός είναι η εδραίωση των συναισθημάτων φιλίας, η μετάδοση μέσα από τις αθλητικές και πολιτιστικές επαφές των μηνυμάτων φιλίας και συνεργασίας των λαών Ελλάδας και Τουρκίας και η δημιουργία διαύλων επικοινωνίας.

Το Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου Κορασίδων στην Ιαλυσό θ’ αποτελέσει ακόμη έναν κρίκο στην ισχυρή αλυσίδα αθλητικών / πολιτιστικών εκδηλώσεων Ελλάδας και Τουρκίας στην περιοχή του Αιγαίου με στόχο τη ΦΙΛΙΑ.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.