ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Tουρκικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην κυπριακή ΑΟΖ

Συνεχίζει να διατηρεί την ένταση στην Κύπρο η Τουρκία καθώς για σήμερα και αύριο, εξέδωσε παράνομες Navtex βάση των οποίων πραγματοποιεί ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε περιοχές που περιλαμβάνουν τα οικόπεδα ένα, έξι και επτά, στην κυπριακή AOΖ.

Την ίδια ώρα, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros συνεχίζει τις παράνομες έρευνες του για έκτη ημέρα ανοικτά της Καρπασίας μέχρι και την Αμμόχωστο σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από σήμερα στην κυπριακή ΑΟΖ πραγματοποιεί για την Κυπριακή Δημοκρατία σεισμογραφικές έρευνες το υπερσύγχρονο ερευνητικό πλοίο Ramform Hyperion.

Εν το μεταξύ κοντά στην περιοχή πλέει πλέον το γαλλικό αεροπλανοφόρο Τσαρλς ντε Γκολ, καθώς η εταιρεία TOTAL που συνεργάζεται με την Κυπριακή Δημοκρατία είναι γαλλικών συμφερόντων.

Όπως αναφέρει το ΡΙΚ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, επέδωσε επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, στην οποία παρατίθενται όλες οι πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, οι οποίες σχετίζονται με παραβιάσεις της ΑΟΖ, παράνομες έρευνες και απειλές.

Εξάλλου, οι τουρκικές παρεμβολές στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κατάσταση στην Τουρκία συζητήθηκαν σε συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τα μέλη του συμβουλίου γεωστρατηγικών μελετών. Επίσης, συζητήθηκαν οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.