ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τουρκικά F16 πετούσαν δίπλα από τα Ίμια τη στιγμή που ο Καμμένος έριχνε στεφάνι [εικόνα]

Την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, πετούσε πάνω από τα Ίμια προκειμένου να τιμήσει την μνήμη των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν την ζωή τους πριν από 20 χρόνια κατά την διάρκεια της κρίσης των Ιμίων, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από την Καλόλιμνο υπενθυμίζοντας ότι η Άγκυρα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία επί των βραχονησίδων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στις 10:45 το πρωί της Πέμπτης «ένα ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν της νήσου Καλολίμνου σε ύψος 26.000 ποδών».

Τα τουρκικά F-16 παρέμειναν σε ελληνικό εναέριο χώρο για περίπου ένα λεπτό και στις 10:46 εξήλθαν του FIR Αθηνών. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά μαχητικά «αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».

Η διέλευση των δύο τουρκικών F-16 πάνω από την Καλόλιμνο, δυτικά-βορειοδυτικά των Ιμίων, έγινε την ώρα που το ελληνικό ελικόπτερο από το οποίο ο Πάνος Καμμένος πέταξε στεφάνι στη μνήμη του υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού, των τριών αξιωματικών που επέβαιναν στο ελικόπτερο Agusta Bell 212 και έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο «ΠΝ 21» κατέπεσε στα Ίμια την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου του 1996.

Φωτογραφίες του κ. Καμμένου να ετοιμάζεται να ρίξει στεφάνι στην μνήμη των θυμάτων των Ιμίων ανέβηκαν στο Twitter, από συνεργάτη του υπουργού Εθνικής Άμυνας ο οποίος έγραψε «Τιμή και Δόξα στους Ήρωες. ΑΘΑΝΑΤΟΙ».

Πέρυσι, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, που μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντά του είχε παραβρεθεί στην επιμνημόσυνη δέηση για τους αξιωματικούς στη Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στον Μαραθώνα και πάλι είχε ρίξει στεφάνι στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων. Τότε η Τουρκία είχε παραβιάσει τον FIR Αθηνών με F16 που πετούσαν πάνω από τα Ίμια.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

www.koolnews.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.