ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τουρκία: Βίασε τουλάχιστον 45 αγόρια δάσκαλος σε Μουσουλμανικό κατηχητικό!

Τον ισχυρισμό ότι βίασε τουλάχιστον 45 αγόρια και τα εξανάγκαζε να διαβάσουν και να διαβάσουν πορνο -περιοδικά  διατυπώνει κατά Τούρκου δάσκαλου σε  ένα μουσουλμανικό κατηχητικό σε ερώτησή του στην Τουρκική Βουλή, βουλευτίνα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
 
Συγκεκριμένα η  ιστοσελίδα της Ozgur Dusunce σε είδηση με τίτλο «Ο αποτρόπαιος βιασμός μεταφέρθηκε στη Μεγάλη τουρκική Εθνοσυνέλευση» αναφέρεται στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Αντιπρόεδρος του CHP και βουλευτής Σμύρνης κ. Ζεϊνέπ Αλτιόκ, ζητώντας από τον Τουρκο Υπουργό Παιδείας, κ. Ναμπί Αβτσί να απαντήσει στους ισχυρισμούς ότι ο  Μ.Β. δάσκαλος  στο «Σπίτι [μουσουλμανικής] Αδελφότητας» που ουσιαστικά είναι για ένα είδος κατηχητικού, και μέλος του Συνδικάτου Εκπαιδευτικών στο Καραμάν,ότι βίασε τουλάχιστον 45 αγόρια και τα εξανάγκαζε να διαβάσουν και να παρακολουθήσουν δημοσιεύματα με άσεμνο περιεχόμενο (πορνό). 
 
Στην ερώτησή της, η Ζεϊνέπ Αλτιόκ σημειώνει για το σκάνδαλο ότι  «έλαβε χώρα στην ειδησεογραφία των εφημερίδων και προκάλεσε την αντίδραση της κοινής γνώμης. Σύμφωνα με τις ειδήσεις, συνεχίζει, το σχετικό σκάνδαλο που αφορά παιδιά ηλικίας 9-10 ετών πραγματοποιήθηκε σε διαμερίσματα που νοίκιασαν άτομα, μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων και Μελών Λυκείων Ιμάμ Χατίπ». 
 
Ο φάκελος της υπόθεσης μεταφέρθηκε με άκρα μυστικότητα, ενώ ο Εισαγγελέας του Καραμάν απαγόρευσε κάθε είδους κριτική για το θέμα. Μάλιστα, ο συντάκτης της εφημερίδας Birgun, Σερμπάι Μανσούρογλου, ο οποίος αποκάλυψε πρώτος το θέμα και το έφερε στη δημοσιότητα, δέχθηκε απειλές, την επόμενη μέρα της δημοσίευσης της είδησης. 
 
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε έγγραφο του Τουρκικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (RTÜK), με ημερομηνία 07.03.2016, το οποίο αναφέρει ότι το Πταισματοδικείο του Καραμάν, με απόφασή του απαγόρευσε κάθε είδους δημοσίευμα με κάθε είδους μέσο (Τύπος, διαδίκτυο κτλ) σχετικά με το θέμα. 
 
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.