ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τουλάχιστον δύο νεκροί και τρεις τραυματίες από τη χιονοστιβάδα στη Γαλλία

Τουλάχιστον δύο είναι νεκροί, τρεις έχουν τραυματιστεί σοβαρά και πέντε αγνοούνται από τη χιονοστιβάδα που σημειώθηκε στις γαλλικές Άλπεις, στο Ισερέ, θάβοντας κάτω από το χιόνι 10 μαθητές σχολείου και έναν καθηγητή.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, τρεις ανήλικοι εντοπίστηκαν έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή και ο καθηγητής εντοπίστηκε αναίσθητος. Νεκρός είναι ένας μαθητής 14 ετών, ενώ ο δεύτερος νεκρός είναι ένας υπήκοος Ουκρανίας, που δεν ανήκε στην ομάδα των μαθητών.

Οι μαθητές φοιτούσαν στο γυμνάσιο-λύκειο Saint-Exupéry, της Λυόν.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η ομάδα των μαθητών, μαζί με τον καθηγητή τους, έκαναν σκι σε μια κλειστή για το κοινό πίστα, όταν σημειώθηκε η χιονοστιβάδα η οποία -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- προκλήθηκε από άλλη ομάδα σκιέρ στην περιοχή.

Αρχικά, οι γαλλικές αρχές είχαν γνωστοποιήσει ότι μια παρέα δέκα μαθητών συνοδευόμενη από έναν εκπαιδευτικό επισκεπτόταν την περιοχή από τη Λιόν (νοτιοανατολικά) και παρασύρθηκε από τους όγκους χιονιού αργά το απόγευμα σε μια κλειστή πίστα στο χιονοδρομικό κέντρο Deux Alpes. Λίγο αργότερα ωστόσο επισήμανε ότι οι ομάδες διάσωσης διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων ανθρώπων, εκτός της ομάδας αυτής.

Πέντε παιδιά αγνοούνται, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν εάν έχουν θαφτεί κάτω από το χιόνι ή όχι, επισήμανε η χωροφυλακή.

Ένας από τους ανήλικους απεγκλωβίστηκε σώος, σύμφωνα με την αστυνομία, που έχει αναπτύξει δυνάμεις διάσωσης με τη συμβολή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων και τριών ελικοπτέρων, το ένα εκ των οποίων είναι εξοπλισμένο με μια θερμική κάμερα.

fds1fds2fds4

newsbeast.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.