ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τουλάχιστον 36 νεκροί και 100 τραυματίες από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στην Ινδία (pics & vid)

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εντοπίσουν και να ανασύρουν επιζώντες από τα συντρίμμια μιας αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε στη νότια Ινδία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 36 άνθρωποι.

Οκτώ από τα 21 βαγόνια αλλά και η μηχανή της αμαξοστοιχίας εξπρές που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Τζαγκνταλπούρ στο Μπουμπανεσβάρ εκτροχιάστηκαν γύρω στις 23.00 το βράδυ του Σαββάτου, τοπική ώρα, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κουνέρου, στην περιφέρεια Βιζιανάγκραμ του κρατιδίου Άντρα Πραντές.

 “Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται στους 36” δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ανίλ Σαξένα, ο εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων, εκφράζοντας τον φόβο ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με έναν άλλον εκπρόσωπο, τον Τζ.Π. Μίσρα, περίπου 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Οι διασώστες εργάζονταν όλη τη νύχτα για να εντοπίσουν επιζώντες.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση διακρίνονται τα βαγόνια, γερμένα στη μία πλευρά και οι διασώστες, με πορτοκαλί γιλέκα, να προσπαθούν να βγάλουν τους επιβάτες από τα παράθυρα.

Οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς από μαοϊστές αντάρτες. “Εξετάζουμε αυτό το ενδεχόμενο, είναι ένα από τα πολλά που ερευνώνται” είπε ο Σαξένα. “Υπάρχουν υποψίες για δολιοφθορά επειδή δύο τρένα είχαν περάσει λίγο νωρίτερα από την ίδια γραμμή χωρίς να παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα.

Περίπου 600 επιβάτες βρίσκονταν μέσα στα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν. Στο σημείο στάλθηκαν περίπου 10 λεωφορεία για να απομακρύνουν τους επιβάτες που βγήκαν σώοι από τα υπόλοιπα βαγόνια.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.