ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τοπική Οργάνωση Ν.Δ. Ρόδου: “Τυχαία γεγονότα ή πολιτικές διώξεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ;”

 Την στιγμή που η παρούσα κυβέρνηση ψήφισε τα πιο σκληρά μέτρα  φτωχοποιώντας την μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες,  ταυτόχρονα έχει ενεργοποιήσει σειρά μηχανισμών σε τοπικό επίπεδο που προκαλούν εντύπωση.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί μεροληπτικές πολιτικές για τη διατήρησή τους στην εξουσία, ανταμείβοντας υποστηρικτές και εξαγοράζοντας συνειδήσεις.

Στοχοποιεί αυτούς που ασκούν ειλικρινή κριτική και θεωρεί πως μπαίνουν εμπόδιο στο καταστροφικό έργο της. Μέσα σε μία μέρα και με διαδικασίες καταφανώς αντιδημοκρατικές, χωρίς καν να αιτιολογήσει την απόφαση της, η 2η Υ.ΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καθαίρεσε από τη θέση του Διευθυντή, έναν άνθρωπο που είναι ο θεμελιωτής του ΠΕΔΥ Ρόδου, τον κ. Χρήστο Μαντά. Έναν επιστήμονα που κράτησε το ΠΕΔΥ όρθιο σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης ασκώντας ουσιαστική διοίκηση και περιορίζοντας τις περιττές δαπάνες.

Η καθαίρεση του κ. Χρήστου Μαντά δεν τιμωρεί μόνο τον ίδιο, αλλά με αυτές τις μεθοδεύσεις προσπαθούν να τρομοκρατήσουν κάθε εκπρόσωπο κλάδου και επιστημονικού φορέα που αντιστέκεται και υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και ειδικά τη δημόσια υγεία.

Η άλλη υπόθεση είναι η μετακίνηση του κ. Ιωάννη Παπαντωνίου πρώην Διευθυντή του ΙΚΑ Ρόδου, στο υποκατάστημα της Καλύμνου.

Ενώ η θέση του υποκαταστήματος στη Ρόδο είναι κενή από 23/01/2016 και ο κ. Παπαντωνίου πληροί τα τυπικά προσόντα για την θέση του διευθυντή στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ της πόλης μας, εντούτοις, μετατέθηκε στην Κάλυμνο με συνοπτικές διαδικασίες.  Υπάρχει και απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών  (υπ΄ αρίθμ. 1301/2015)  όπου προσέφυγε για προηγούμενη διαδικασία κρίσεων και επιβεβαιώνει ότι διαθέτει τόσο το βιογραφικό όσο και τα προσόντα να είναι ο Διευθυντής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ρόδου. Επιπρόσθετα, η σύζυγος του είναι εκπαιδευτικός όπου υπηρετεί στη νησί της Ρόδου και είναι επιπλέον ανασταλτικός λόγος μετάθεσης, όπου επιδεικτικά τον παραβλέπουν κι αυτόν.

Σημειωτέο πως, από  την απόφαση του εφετείου έως σήμερα δεν έγινε καμιά προσπάθεια τοποθέτησης του, ενώ δεν υπάρχει άλλος υπάλληλος  που να διαθέτει τα κριτήρια διορισμού στη θέση του προϊσταμένου διεύθυνσης.

Οι υποθέσεις του κ. Μαντά και του κ. Παπαντωνίου καταγράφονται ως περιστατικά με οσμή πολιτικής εμπάθειας εκ μέρους των κυβερνώντων.

Καλούμε τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας, την 2η Υ.ΠΕ και τη διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ να δώσουν τις απαιτούμενες εξηγήσεις, για να μην θεωρηθούν οι συγκεκριμένες διοικητικές μεταβολές, ως πολιτικές διώξεις και κατάχρηση εξουσίας.

Αλήθεια, πού πήγαν, εκείνα τα παχυλά λόγια περί αξιοκρατίας και επικράτησης των εργατικών ανθρώπων, που τόσο πολύ έδειχναν να νοιάζουν τον σημερινό πρωθυπουργό;

Η αποκατάσταση  της αξιοκρατίας είναι το διακύβευμα για το οποίο θα αγωνιζόμαστε διαρκώς με όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις.

 

Τοπική Οργάνωση Ν.Δ. Ρόδου

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.