ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τον Υπουργό των Εξωτερικών  κ. Νίκο Κοτζιά εκπροσώπησε ο Eπικεφαλής της ΓΓΑΕ    κ. Μιχάλης Κόκκινος στην τελετή μνήμης των θυμάτων του εστιατορίου OSCAR

 Ακολουθεί το κείμενο που εκφώνησε ο κ. Μιχάλης Κόκκινος :

Σήμερα βρίσκομαι ενώπιόν σας εκπροσωπώντας τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό αυτό γεγονός που συνέβη 44 χρόνια πριν και συντάραξε τόσο την τοπική κοινωνία της Ρόδου όσο και την Ευρώπη. Θέλω να εκφράσω την βαθειά μου λύπη για αυτή την ανείπωτη τραγωδία, όπου τριάντα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την φωτιά που ξέσπασε στο εστιατόριο Oscar της Ρόδου.

Ένα πράγματι τραγικό γεγονός το οποίο όπως τότε, έτσι και σήμερα συνεχίζει να συγκλονίζει την κοινωνία της Ρόδου, μένοντας βαθειά χαραγμένο στη μνήμη των Ροδίων. Ένα ατυχές γεγονός το οποίο αποτελεί μια θλιβερή στιγμή στην ιστορία αυτού του τόπου, δεδομένου ότι το νησί της Ρόδου ήταν και παραμένει ένα από τα πιο ασφαλή μέρη στον κόσμο.

Για αυτό το λόγο οι Ρόδιοι σήμερα τιμούν τη μνήμη των θυμάτων με την τοποθέτηση αναμνηστικής πλακέτας σε οπτική επαφή με το χώρο του συμβάντος. Μια κίνηση ιδιαίτερης σημασίας, καθώς επισημαίνει σε όλους τους επισκέπτες του νησιού ότι η κοινωνία της Ρόδου δεν ξέχασε ποτέ τα θύματα της μοιραίας αυτής νύχτας του Σεπτέμβρη του 1972.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι  παρότι η τοπική κοινωνία του νησιού δέχτηκε μεγάλο πλήγμα μετά από αυτό το μοιραίο γεγονός, διαχειρίστηκε το θέμα έτσι όπως έχει μάθει να διαχειρίζεται τις δύσκολες καταστάσεις μέσα από το πέρασμα των αιώνων.

Γιατί για τους Ρόδιους, οι επισκέπτες του νησιού δεν είναι απλοί τουρίστες, αλλά φιλοξενούμενοι αυτού του τόπου, και αποδεικνύουν έμπρακτα την αντίληψή τους αυτή.

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων για την απώλεια των οικείων προσώπων τους καθώς επίσης και την αμέριστη συμπαράστασή μου αλλά και του υπουργού των Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά.

 

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.