ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου, Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Γεωργακάκο, δέχθηκε σήμερα, στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ.Χατζημάρκος

 

Η ασφάλεια του οδικού δικτύου της Ρόδου κυριάρχησε στη συνάντηση του Περιφερειάρχη κ.  Γ. Χατζημάρκου  με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου κ. Γ. Γεωργακάκο

Τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου, Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Γεωργακάκο, δέχθηκε σήμερα, Παρασκευή, στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Τον κ. Γεωργακάκο συνόδευε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δωδεκανήσου κ. Μιχαήλ Καλιωράκης.

Ο κ. Χατζημάρκος συνεχάρη τον κ. Γεωργακάκο για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και του ευχήθηκε μια γόνιμη θητεία, ενώ σημείωσε ότι θα συνεχιστεί η καλή συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Το θέμα που κυριάρχησε κατά την διάρκεια της συζήτησης ήταν η ασφάλεια του οδικού δικτύου του νησιού της Ρόδου, που, όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος, αποτελεί ζήτημα πρωτεύουσας σημασίας για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία έχει δρομολογήσει μια σειρά από παρεμβάσεις κλίμακας, που στόχο έχουν να μεταμορφώσουν πλήρως το οδικό δίκτυο, με τα πιο σύγχρονα διεθνή πρότυπα.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή για το προγραμματισμό μεγάλων έργων που η Περιφέρεια πρόκειται να προκηρύξει εντός του 2017, όπως είναι η  επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και η συνολική  αναβάθμισή του  σε όλο το οδικό δίκτυο της Ρόδου, με υπερσύχρονο φωτισμό, τελευταίας τεχνολογίας, εναρμονισμένου πλήρως με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και προδιαγραφές, για την οδική ασφάλεια. Ήδη, πιλοτική εφαρμογή του φωτισμού έγινε στον κόμβο  του Φαληρακίου,  επί της Ε/Ο Ρόδου σε μήκος ενός χιλιομέτρου  και θα επεκταθεί στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο του νησιού .

Η άλλη μεγάλη παρέμβαση που έχει δρομολογηθεί από την Περιφέρεια είναι η τοποθέτηση υπερσύγχρονου συστήματος καμερών παρακολούθησης του οδικού δικτύου, σε σημεία που η Τροχαία Ρόδου έχει υποδείξει, σε στενή συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΝΑΙ. Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που ενισχύει την Τροχαία με ένα σύστημα καμερών, που θα δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης της κυκλοφορίας στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού επί 24ώρου βάσεως, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και όχι μόνο κατά την θερινή περίοδο.

Ο κ. Γεωργακάκος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τις πρωτοβουλίες του που ενισχύουν και υποβοηθούν το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα της Τροχαίας, στον μεγάλο στόχο της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων και πρόσθεσε ότι θα εργαστεί με επιμονή πάνω σε όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και για την εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.