ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Τον δικάζουν για ασέβεια στον… βασιλικό σκύλο! Κινδυνεύει με 37 χρόνια φυλακή!

Μην πάει το μυαλό σας στη βασίλισσα Ελισάβετ και τη Βρετανία. Εκείνη έχει… “θέματα” με τους κύκνους. Στην Ταϊλάνδη, πάλι, ένας 27χρονος άνδρας, εργάτης σε αυτοκινητοβιομηχανία, απειλείται με φυλάκιση 37 ετών γιατί έδειξε… ασέβεια στον σκύλο του βασιλιά. Και αφού δεν σεβάστηκε τον σκύλο, δεν σέβεται και τον βασιλιά…

Ο Τάνακορν Σιριπάιμπουν κατηγορείται από στρατιωτικό δικαστήριο για σαρκαστικό σχόλιο στο ίντερνετ για την ημίαιμη σκυλίτσα Τόνγκντενγκ ή Κόπερ, που ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι διέσωσε από τους δρόμους και λατρεύει.

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης έχει γράψει βιβλίο για την Τόνγκντενγκ, επαινώντας την για την πίστη και την υπακοή της, το οποίο εκδόθηκε το 2002, ενώ η ταινία κινουμένων σχεδίων “Χουν Τόνγκντενγκ: Η Έμπνευση” είναι δεύτερη στο box office της Ταϊλάνδης, (Khun (Χουν) σημαίνει σεβασμός).

Η Τόνγκντενγκ έχει μεγάλη συμβολική σημασία διότι κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί από τον βασιλιά για να απευθύνει συμβουλές και προτροπές προς τους υπηκόους του.

Στην Ταϊλάνδη, η βασιλική οικογένεια προστατεύεται από την αυστηρότερη νομοθεσία του κόσμου. Όποιος προσβάλλει τον 88χρονο βασιλιά Μπουμιμοπόλ Αντουλγιαντέχ, που εμφανίζεται ως ημίθεος, τη βασίλισσα ή τον διάδοχο απειλείται με ποινή φυλάκισης 15 ετών για κάθε κατηγορία.

newsit.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.