ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Το χαρτί του Grexit παίζει (πάλι) η ΕΠΟ!

Την απειλή του Grexit επιχειρεί να επαναφέρει στο τραπέζι ο Γιώργος Γκιρτζίκης προκειμένου να απαντήσει στον υφυπουργό Αθλητισμού, αλλά και στις ομάδες που τον αντιπολιτεύονται!

Πληροφορίες από το περιβάλλον της ΕΠΟ αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας παίζει και το χαρτί της αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις κατά το ταξίδι του στο Μεξικό, όπου διεξάγεται το 66ο Κονγκρέσο της FIFA.

Στο περιθώριο των εργασιών η αντιπροσωπία της ΕΠΟ φέρεται να έχει επαφές με στελέχη της FIFA, επιδιώκοντας την άμεση επέμβασή τους στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει με τον Σταύρο Κοντονή.

Οι απεσταλμένοι της ΕΠΟ στο Μεξικό φέρονται να μεταφέρουν στη FIFA ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού επιχειρεί να αποκτήσει λόγο ακόμα και στους ορισμούς διαιτητών και ζητούν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία να πάρει μέτρα και να θωρακίσει την ΕΠΟ απέναντι στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού.

Ο Γκιρτζίκης επικαλείται παραβίαση του αυτοδιοίκητου λόγω της παρέμβασης Κοντονή τόσο για την αναβολή του τελικού του Κυπέλλου όσο και για τη μη διεξαγωγή του στις 15 Μαΐου, όπως επιθυμεί η ΕΠΟ.

Και ουσιαστικά λέει στη FIFA ότι αν δεν γίνει ο τελικός, αυτό θα συμβεί με ευθύνη Κοντονή. Και, κατά συνέπεια, θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Άνθρωποι της ομοσπονδίας εκτιμούν τις τελευταίες ώρες ότι το Grexit θα πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανό, ειδικά στην περίπτωση που δεν επιτραπεί η διεξαγωγή του τελικού την προσεχή Κυριακή!

Αν η ΕΠΟ πείσει τελικά τη FIFA για την παραβίαση του αυτοδιοίκητού της και οδηγηθούμε στην επιβολή Grexit, τότε ουδείς γνωρίζει ποια τύχη θα έχουν τα πλέι οφ, τα οποία ξεκινούν αύριο!

Αυτήν την ώρα, πάντως, αναζητείται λύση στο θέμα του τελικού. Και από διάφορες πλευρές έχει ακουστεί η ημερομηνία της 2ας Ιουνίου, δηλαδή μετά το τέλος των πλέι οφ, παρότι το εν λόγω σενάριο φαίνεται κάτι παραπάνω από δύσκολο να υλοποιηθεί για πολλούς λόγους, όπως έγραψε από χθες το sportfm.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΠΟ είχε εξετάσει τις προηγούμενες ημέρες να λήξει πρόωρα την αγωνιστική περίοδο και είχε σκεφτεί ακόμα και τον μη ορισμό διαιτητών στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, αντιδρώντας στις κινήσεις Κοντονή.

Ωστόσο, υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων από τις ομάδες και τη Nova και υπό τον φόβο αγωγών-μαμούθ από τις εμπλεκόμενες ΠΑΕ εναντίον στελεχών της ομοσπονδίας, η ΚΕΔ όρισε σήμερα διαιτητές. Και βλέπουμε…

 
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.