ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Το «UTOPIAN LAND» των ARGO στον 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision (vid)

Το τραγούδι των «ARGO» που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision στη Στοκχόλμη παρουσίασε το μεσημέρι η ΕΡΤ. Το τραγούδι έχει έντονο ποντιακό άρωμα στα τραγούδια του, με νταούλι, λύρα και κρουστά. #eurovisionERT, facebook: Eurovision ERT official.

Το νεανικό συγκρότημα Άργκο, ξεκινάει το μουσικό του ταξίδι, με ένα τραγούδι που έχει έντονο ποντιακό άρωμα.

Συνδιάζει την ελληνική παραδοσιακή μουσική με τον σύγχρονο ήχο και φιλοδοξεί να μάς μεταφέρει στη γη της ουτοπίας. Άλλωστε ο τίτλος του τραγουδιού είναι «Utopian Land»..

Οι στίχοι είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά, ενώ για πρώτη φορά στη σκηνή της Γιουροβίζιον, θα ακουστούν και ποντιακά με τη συνοδεία λύρας.

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι έξι. Oλοι τους νέα ταλαντούχα παιδιά, που έχουν γράψει ένα βιωματικό τραγούδι.
Το μήνυμα, που θέλει το συγκρότημα να περάσει στην Ευρώπη είναι ότι παρά την προσφυγιά, τη μετανάστευση, την οικονομική κρίση και πολλά από τα προβλήματα που επικρατούν, υπάρχει πάντα διέξοδος και λύση, αρκεί να αγωνιστούμε για να φτιάξουμε τη «γη της ουτοπίας»!

To κόστος παραγωγής του τραγουδιού είναι χαμηλό, όπως είχε δώσει εντολή η διοίκηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής.

Το συγκρότημα “Argo” αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι).
Την οπτικοποίηση του τραγουδιού με τη μέθοδο του animation ανέλαβε η γνωστή εταιρεία beetroot.
Τον 61ο διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί στις 10, 12 και 14 Μαΐου στη Στοκχόλμη, θα παρουσιάσουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.