ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βίντεο: Το θαυματουργό αγίασμα των Αγ.Γεωργίου & Ματθαίου στην Παστίδα

Στην Παστίδα Ρόδου βρίσκεται ένα εξωκλήσι σε μία μαγευτική τοποθεσία και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο και στον Άγιο Ματθαίο.

Μετά την πρόσφατη ανακαίνιση του, αναδείχθηκε το Αγίασμα που κρύβει στα…σπλάχνα του.

Από τα παλιά χρόνια όσοι πιστοί είχαν κάποιο πρόβλημα ιατρικής φύσης έπαιρναν από το νερό-αγίασμα της περιοχής και γινόντουσαν καλά.

Το συγκεκριμένο αγίασμα βρίσκεται στο πηγάδι που υπάρχει ακόμα και σήμερα μέσα στο μοναστήρι.

Λίγα λόγια για την ιστορία του Μοναστηριού

Σύμφωνα με την παράδοση πριν από 650 χρόνια περίπου 7 κυνηγοί που κυνηγούσαν σε εκείνη την περιοχή της Παστίδας έβλεπαν ένα παράξενο φως. Αυτό το γεγονός επαναλαμβάνοταν για αρκετές ημέρες.

Πεπεισμένοι ότι πρόκειται για κάποιο σημάδι από τον Θεό άρχισαν να σκάβουν σε εκείνο το σημείο όπου όμως βρήκαν νερό.

Ενώ ετοιμαζόντουσαν να φύγουν έπεσε μία στάμνα που είχε στον ώμο του ένας από τους κυνηγούς χωρίς η στάμνα να πάθει το παραμικρό.

Τότε συνέχισαν το σκάψιμο και βρήκαν την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου.

Εκεί χτίστηκε η ομώνυμη εκκλησία η οποία ήταν και η πρώτη εκκλησία της Παστίδας.

Το πανηγύρι

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την Λαμπρή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί Μεγάλο πανηγύρι με λειτουργία κυλικείου και ζωντανή ορχήστρα.

Ο Σύλλογος Γυναικών Παστίδας και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίου Νικολάου Παστίδας καλεί όλο τον κόσμο να δώσει το παρόν.

Εκτός των άλλων θα λάβει χώρα και το έθιμο με τα…καραβάκια. Πρόκειται για ψωμιά κομμένα έτσι που να μοιάζουν με καραβάκι και πάνω έχει διάφορα μεζεδάκια και τσιγάρο αναμμένο για…φουγάρο και ανταλλάσσονται μεταξύ του κόσμου.

Όταν το επιτρέπει το Ημερολογιακό έτος (δηλαδή το Πάσχα είναι πριν τις 23 Απριλίου) τότε μεγάλο πανηγύρι έχουμε και στις 23 Απριλίου του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου καθώς και στις  16 Νοεμβρίου του Αγίου Ματθαίου.

Δείτε το Video:

 

allaksogolies.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.