ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Το τέλειο ρυζόγαλο

Δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να μην αγαπάει αυτό το γλύκισμα….τόσο ωφέλιμο , τόσο αρωματικό…κι η κρέμα του τόσο ανάλαφρη και βελούδινη .

Σε άλλες χώρες του κόσμου το ονομάζουν “πουτίγκα ρυζιού” και το εμπλουτίζουν με αρώματα ανάλογα με το τί διαθέτει κάθε περιοχή!Στο Βυζάντιο το ονόμαζαν “γλυκό των πλουσίων” .

Για μας είναι το αγαπημένο ρυζόγαλο των μαμάδων και των γιαγιάδων μας και είναι συνώνυμο του ωφέλινου και δυναμωτικού για τα παιδιά και…όχι μόνο.

Φτιάξτε το , αρωματίστε το με μπόλικη κανέλα και απολαύστε το…

Υλικά

1 και 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα

100γρ. ρύζι γλασέ

200γρ. νερό

100γρ. ζάχαρη

80γρ. κορν φλάουρ

2 βανίλιες 

κανέλα για το σερβίρισμα

 Εκτέλεση:

Βάζω σε μια κατσαρόλα το νερό και το ρύζι να βράσουν ενώ ανακατεύω συχνά.

Μόλις απορροφηθεί το νερό ρίχνω και τη ζάχαρη και βράζω για λίγο ακόμα.

Κρατάω στην άκρη ένα φλιτζάνι γάλα και ρίχνω το υπόλοιπο στην κατσαρόλα.

Αφήνω το μείγμα να βράσει , ανακατεύοντας διαρκώς. 

Παράλληλα , σε ένα μπωλ βάζω το γάλα που κράτησα με το κορν φλάουρ, τα ανακατεύω  με σύρμα για να διαλυθεί το κορν φλάουρ  και αφού αποσύρω απ’ την εστία , το προσθέτω στην κατσαρόλα.

Ξαναβάζω στη φωτιά για  να πάρει μια βράση , ανακατεύοντας ζωηρά……

Μοιράζω το ρυζόγαλο σε ατομικά μπολάκια , πασπαλίζω με μπόλικη , αρωματική κανέλα και το αφήνω για λίγο να σταθεί και να κρυώσει….. 

 Απολαμβάνω …..χωρίς ενοχές!!!

Καλή επιτυχία!

 tasteoflife.com.gr/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.