ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Το σπάνιο «φαινόμενο του φωτοστέφανου» που αποδεικνύει ότι θα έχουμε πολύ βαρύ χειμώνα [Video]

Τα μάτια τους – και όχι επειδή είχαν μόλις ξυπνήσει – έτριβαν κάτοικοι σε απομακρυσμένες περιοχές της Σιβηρίας, κοιτάζοντας νωρίς το πρωί τον ουρανό.

Και πώς όχι όταν δεν μπορούσαν να πιστέψουν σε αυτά, αφού είδαν όχι έναν, όχι δύο, αλλά τρεις… ήλιους να «μάχονται» εναντίον της άμπωτης των σκοταδιών.

Αλλά μπορεί στην πραγματικότητα οι τρεις μπάλες φωτός που ανέβαζαν μουρμουριστά τη στάθμη των χρωμάτων, να ήταν απλά μια εξαιρετικά σπάνια οπτική ψευδαίσθηση λόγω της αντανάκλασης του ήλιου μέσα από τους κρυστάλλους πάγου, ορατή από τα Ουράλια Όρη μέχρι τη ρωσική Άπω Ανατολή, ωστόσο αρκετοί ειδικοί πιστεύουν ότι συμβολίζει την έναρξη ενός ιδιαλιτερα σκληρού χειμώνα!

Και αυτό γιατί το φαινόμενο του φωτοστέφανου εμφανίζεται όταν η θερμοκρασία πραγματοποιεί ελεύθερη πτώση 10 μέχρι 14 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης!

Σύμφωνα μάλιστα με Ρώσους αξιωματούχους το σπάνιο αυτό φαινόμενο προκάλεσε πολλά τροχαία ατυχήματα σε όλη τη χώρα, εξαιτίας της φωτεινότητας, αλλά και του σοκ που υπέστησαν οι οδηγοί αντικρίζοντας την τριπλή ανατολή…

newsbomb.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.