ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δένδρο βρίσκεται στην … Σρι Λάνκα – Χρειάστηκαν 4 μήνες για να στηθεί (φωτό, βίντεο)

Οι πρωτεύουσες όλου του κόσμου «διαγωνίζονται» για το ποια θα φιλοξενήσει το ψηλότερο δέντρο στον κόσμο.

Τα πρωτεία διεκδικεί από φέτος η πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα Κολόμπο στην οποία τοποθετήθηκε ένα δέντρο ύψους 73 μέτρων.

Για το τεχνητό αυτό δέντρο χρειάστηκαν περισσότερα από 600.000 λαμπάκια καθώς είναι 18 μέτρα ψηλότερο από αυτό της πόλης Γκουανγκζού στην Κίνα.

Το κόστους του ανήλθε σε 80.000 δολάρια προκαλώντας την αντίδραση των εκπροσώπων της Καθολικής Εκκλησίας που έκαναν λόγο για «σπατάλη χρημάτων».

Για να στηθεί το δέντρο απαιτήθηκε δουλειά 4 μηνών από εκατοντάδες εργάτες και εθελοντές, αν και τα έργα διεκόπησαν για έξι ημέρες στις αρχές Δεκεμβρίου όταν ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στη χώρα εκφράστηκε με οργή για το έργο.

Στην κριτική απάντησε ο πρωθυπουργός της χώρας ο οποίος υποστήριξε ότι το δέντρο δεν «χτίζεται» με δημόσιο χρήμα αλλά με δωρεές ιδιωτών.

Σημειώνεται, πάντως, ότι εκκρεμεί η τυπική επιβεβαίωση από εκπροσώπους του βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες.

The 73-meter (238-foot) artificial tree in capital Colombo is 18 meters (59 feet) taller than the current record holder, organizers said 

The tree's steel-and-wire frame is covered with a plastic net decorated with more than 1 million natural pine cones The pine cones have been painted red, gold, green and silver, 600,000 LED bulbs and topped by a 6-meter (20-foot)-tall shining star 

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.