ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Το προεδρικό τζετ παραλίγο να πέσει εξαιτίας ενός… καφέ

Η «βλάβη του κινητήρα» που ανάγκασε το αεροπλάνο του Σέρβου προέδρου να επιστρέψει στη βάση του δεν ήταν παρά μια απροσεξία του συγκυβερνήτη.
 
Το κυβερνητικό τζετ που μετέφερε την περασμένη Παρασκευή τον πρόεδρο της Σερβίας στην Ιταλία αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω, όταν καφές χύθηκε στον πίνακα οργάνων. Το αεροπλάνο – ένα γαλλικής κατασκευής Falcon 50 – προσγειώθηκε με ασφάλεια το Βελιγράδι, αλλά ο Τόμισλαβ Νίκολιτς αναγκάστηκε να ακυρώσει την επίσημη επίσκεψή του στο Βατικανό για να συναντήσει τον Πάπα Φραγκίσκο.
 
Μία σύμβουλος του Προέδρου είπε στο Reuters ότι «δεν θα ξαναπατησει το πόδι της σε αυτό το αεροπλάνο» και ότι «η πτώση της φάνηκε ότι είχε διαρκέσει μια αιωνιότητα». Η έρευνα που έγινε διαπίστωσε ότι ο συγκυβερνήτης, Μπόγιαν Ζόριτς, έχυσε καφέ στον πίνακα οργάνων λόγω της συνεχών αναταράξεων.
 
«Ξεκίνησα το σκούπισμα όταν ενεργοποιήθηκε κατά λάθος το κουμπί που ακύρωνε τον αυτόματο πιλότο με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να αρχίζει να χάνει ύψος» είπε ο Ζόριτς στην έκθεση του προς την Πολιτική Αεροπορία της Σερβίας.
 
Τότε ο πρώτος  πιλότος ανέλαβε την διακυβέρνηση και κατάφερε να σηκώσει το αεροπλάνο. Στη συνέχεια ζήτησε την άδεια να γυρίσει πίσω στο Βελιγράδι. Έγινε επίσης γνωστό ότι στο δρόμο της επιστροφής ένας από τους κινητήρες σταμάτησε να λειτουργεί, αλλά έγινε επανεκκίνηση και η πτήση ολοκληρώθηκε ομαλά. 
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.